Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
z hotela The Grand Vígľaš****, 26. marca 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Polievka: | |
| 1 kg (predná časť) |
|
| 250 g |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 2 ks stredne veľká |
|
| 100 ml |
|
| 70 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Krupicovo–pažítkové knedličky: | |
| 250 ml |
|
| 100 |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| hrsť |
|
|
|
|
| Bylinkové pesto: | |
| hrsť |
|
| 2 vetvičky |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme studenou vodou, pridáme pol lyžičky soli, podľa chuti čierne korenie, nové korenie, bobkový list a dáme variť na pol druha hodiny na pomalom ohni.
- 2
Vývar potom precedíme, z králika oberieme mäso, koreňovú zeleninu nakrájame. Na masle opražíme múku, zalejeme scedeným vývarom a necháme prejsť varom asi 20 minút. Potom prilejeme smotanu, biele víno, dochutíme soľou a štipkou muškátového orieška. Povaríme 15 minút a na záver vložíme do polievky nakrájané mäso a zeleninu.
- 3
Krupicovo–pažítkové knedličky: Mlieko dáme variť a po zovretí k nemu za stáleho miešania pridávame krupicu, potom aj najemno nasekanú pažítku, soľ a maslo. Varíme, až kým krupica nezhustne. Do vychladnutej zmesi pridáme vajíčko a vymiesime cesto. Z cesta tvarujeme malé knedličky, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na hladinu, vyberieme ich a môžeme pokvapkať roztopeným maslom.
- 4
Bylinkové pesto: Do mixéra vložíme za hrsť petržlenovej vňate a lístky z dvoch vetvičiek tymianu. Pridáme asi 50 ml extra panenského olivového oleja a štipku soli. Všetko spolu vymixujeme na hladkú masu. Ak je pesto príliš husté, pridáme olivový olej.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu