Pečená krkovička

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble

Autor receptu: ellie17

Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!* Šťavnatá pečená krkovička bez kosti sa servíruje na lôžku karamelizovanej kyslej kapusty, doplnená chrumkavým „crumble“ z klobásy, cibule a strúhanky. Ideálne na víkendový obed aj večeru pre gurmánov.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme kapustu, rascu, cukor a podlejeme vínom. Podusíme pod pokrievkou asi 15 minút, aby sa chute spojili. Kapustu vložíme do zapekacej misy.
  2. Krkovičku umyjeme, osušíme, potrieme horčicou, soľou, korením a paprikou. Rozohrejeme olej na panvici a mäso prudko opečieme z oboch strán, aby sa zatiahlo. Vložíme do zapekacej misy s vetvičkou rozmarínu na kapustu.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 minút, prikryté. Potom odkryjeme a pečieme ešte 10–15 minút, aby povrch chytil farbu.
  4. Klobásu nakrájame nadrobno, opečieme na panvici s maslom a pridáme strúhanku s cesnakom. Restujeme, kým nevznikne chrumkavá zmes.
  5. Na tanier rozprestrieme vrstvu dusenej kapusty, na ňu položíme plátky mäsa a posypeme chrumkavým crumble. Ozdobíme jarnou cibuľkou.