Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 13. apríla 2011
Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept)
Foto: alexdidi

Jar je tu...a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo.....

3
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks stredné
400 g
3 PL
1 ks
2 strúčiky
po 1 PL (oregano, bazalka, majoránka)
100 g
Na bylinkové paradajky:
4 ks (alebo konzerva)
1 ks
1 PL
1 PL
150 ml
1 PL
10 listov čerstvá
1 ČL
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kaleráby olúpeme, prerežeme na polovicu a varíme v osolenej vode 10 minút. Asi 300ml vývaru si odložíme na podlievanie.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ich vyberieme, necháme trochu vychladnúť a vydlabeme.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vydlabané vnútro kalerábov pokrájame na malé kocky.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené kaleráby na plnenie.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochu vývarom z kalerábov a dusíme asi 30minút.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme porezané kalerábky a ešte chvíľu dusíme.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Primiešame bylinky a necháme mierne vychladnúť.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mozzarellu pokrájame na malé kocôčky.....

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    .....a pridáme k mäsu.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pripravenou mäsovou plnkou naplníme vydlabané kaleráby. Zapekaciu misu vymažeme maslom, poukladáme naplnené kaleráby, podlejeme vývarom z kalerábov a zapekáme 25minút.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Červenú cibuľu pokrájame nadrobno.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Opražíme ju na zmesi oleja a masla, pridáme múku a pripravíme zásmažku. Primiešame sparené, olúpané a pokrájané paradajky alebo konzervu takýchto paradajok. Podusíme. Osolíme, okoreníme, ak je to potrebné pridáme aj cukor.Prilejeme smotanu a ešte chvíľu dusíme.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na záver ochutíme nasekanou bazalkou.

    Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Kalerábky podávame s omáčkou, polovičkami cherry paradajok, strúhaným parmezánom a žeruchou i bazalkou. Ako príloha sa hodia skoré uvarené zemiaky omastené surovým maslom.

Diskusia k receptu

35 komentárov k receptu
Až teraz som sa dostala k PC a hľa, aké krásne a milé prekvapenie....veeeľmi som sa tejto výhre potešila....ďakujem všetkým za gratulácie....

Pridaj komentár k receptu: