Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami fotorecept
Jar je tu...a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo.....
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 3 ks stredné | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| po 1 PL (oregano, bazalka, majoránka) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na bylinkové paradajky: | |
| 4 ks (alebo konzerva) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 10 listov čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kaleráby olúpeme, prerežeme na polovicu a varíme v osolenej vode 10 minút. Asi 300ml vývaru si odložíme na podlievanie.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Potom ich vyberieme, necháme trochu vychladnúť a vydlabeme.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vydlabané vnútro kalerábov pokrájame na malé kocky.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pripravené kaleráby na plnenie.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochu vývarom z kalerábov a dusíme asi 30minút.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Pridáme porezané kalerábky a ešte chvíľu dusíme.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Primiešame bylinky a necháme mierne vychladnúť.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Mozzarellu pokrájame na malé kocôčky.....
                                                     - 
                                                    10
                                                    
.....a pridáme k mäsu.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Pripravenou mäsovou plnkou naplníme vydlabané kaleráby. Zapekaciu misu vymažeme maslom, poukladáme naplnené kaleráby, podlejeme vývarom z kalerábov a zapekáme 25minút.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Červenú cibuľu pokrájame nadrobno.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Opražíme ju na zmesi oleja a masla, pridáme múku a pripravíme zásmažku. Primiešame sparené, olúpané a pokrájané paradajky alebo konzervu takýchto paradajok. Podusíme. Osolíme, okoreníme, ak je to potrebné pridáme aj cukor.Prilejeme smotanu a ešte chvíľu dusíme.
                                                     - 
                                                    14
                                                    
Na záver ochutíme nasekanou bazalkou.
                                                     - 
                                                    15
                                                    
Kalerábky podávame s omáčkou, polovičkami cherry paradajok, strúhaným parmezánom a žeruchou i bazalkou. Ako príloha sa hodia skoré uvarené zemiaky omastené surovým maslom.
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu