Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Jar je tu...a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo.....
3 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Kaleráby olúpeme, prerežeme na polovicu a varíme v osolenej vode 10 minút. Asi 300ml vývaru si odložíme na podlievanie.
- Potom ich vyberieme, necháme trochu vychladnúť a vydlabeme.
- Vydlabané vnútro kalerábov pokrájame na malé kocky.
- Pripravené kaleráby na plnenie.
- Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme mleté hovädzie mäso a za stáleho miešania opečieme. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochu vývarom z kalerábov a dusíme asi 30minút.
- Pridáme porezané kalerábky a ešte chvíľu dusíme.
- Primiešame bylinky a necháme mierne vychladnúť.
- Mozzarellu pokrájame na malé kocôčky.....
- .....a pridáme k mäsu.
- Pripravenou mäsovou plnkou naplníme vydlabané kaleráby. Zapekaciu misu vymažeme maslom, poukladáme naplnené kaleráby, podlejeme vývarom z kalerábov a zapekáme 25minút.
- Červenú cibuľu pokrájame nadrobno.
- Opražíme ju na zmesi oleja a masla, pridáme múku a pripravíme zásmažku. Primiešame sparené, olúpané a pokrájané paradajky alebo konzervu takýchto paradajok. Podusíme. Osolíme, okoreníme, ak je to potrebné pridáme aj cukor.Prilejeme smotanu a ešte chvíľu dusíme.
- Na záver ochutíme nasekanou bazalkou.
- Kalerábky podávame s omáčkou, polovičkami cherry paradajok, strúhaným parmezánom a žeruchou i bazalkou. Ako príloha sa hodia skoré uvarené zemiaky omastené surovým maslom.