Pečené kačacie prsia
Pečené kačacie prsia

Kačacie prsičká s citrónovou trávou a hráškovým pyré s mätou

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 23. apríla 2018
Kačacie prsičká s citrónovou trávou a hráškovým pyré s mätou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
75 minút
príprava

Suroviny

4 ks
50 g
Pyré:
1 kg
300 g
100 g
10 g
1,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, vysušíme, prerežeme na koži priečne aj pozdĺžne tak, aby vznikli menšie štvorčeky a osolíme. Do mäsa spravíme nožom otvory a prestrčíme nimi citrónovú trávu. Prsia opekáme vo vopred rozpálenej panvici na sucho kožou dole, aby pustili tuk, na ktorom upečieme druhú stranu pŕs.

  2. 2

    Do zapekacej misy vložíme prsia a zalejeme ich výpekom, ktorý zostal na panvici. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút. Prsia po vybratí z rúry necháme 5 minút odpočívať.

  3. 3

    Pyré: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť spolu s hráškom do osolenej vody. Keď budú zemiaky mäkké, scedíme ich s hráškom a pridáme maslo, posekanú mätu, mlieko, spracujeme na hladké pyré a podľa chuti dosolíme.

Diskusia k receptu


Jeden komentár