Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej videorecept
Inšpiráciu a recept na tento vynikajúci koláč s višňami v rume sme získali od porotkyne televíznej cukrárskej šou Pečie celé Slovensko.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g (z kompótu) |
|
40 ml |
|
Cesto: | |
300 g |
|
10 g |
|
85 g |
|
25 g |
|
1/4 ČL |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Višne bez nálevu polejeme rumom a odložíme bokom.
- 2
Cesto: V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, kakao, soľ, maslo a žĺtok. Mixérom s nadstavcami na miesenie vypracujeme cesto, ktoré ešte domiesime ručne. Rozdelíme ho na 2 časti, zabalíme do fólie a dáme na pol hodiny do mrazničky.
- 3
Na plnku spojíme krémový a hrudkový tvaroh, primiešame práškový cukor, vanilkovú pastu, vajcia a bielok.
- 4
Tortovú formu (priemer 26 cm) vystelieme papierom na pečenie. Polovicu cesta nastrúhame na dno a jemne utlačíme, tak aby tam nebola žiadna medzera.
- 5
Plnku vylejeme na cesto, poukladáme scedené višne a navrch nastrúhame druhú polovicu cesta.
- 6
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 až 40 minút a po upečení ho necháme vychladnúť vo forme.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu