Kačacie prsia

Kačacie prsia so zelenou šošovicou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V kastróle necháme rozpustiť masť, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, bobkový list, nové korenie, klinčeky, chvíľku restujeme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a nakrájané jablko, opečieme.
  2. Zo šošovice zlejeme vodu, v ktorej bola namočená a pridáme do kastróla. Orestujeme a zalejeme vývarom (alebo vodou), okoreníme, osolíme a necháme asi 20 minút variť. Medzičasom pridáme ocot, sójovú omáčku, med, prípadne ešte dochutíme soľou, korením. Na zahustenie primiešame najemno nastrúhaný zemiak. Potom oheň vypneme a šošovicu necháme dôjsť.
  3. Kačacie prsia: Kožu na prsiach narežeme do tvaru mriežky (pozor, do mäsa nezarezávame!) a kožou dolu položíme na rozpálenú panvicu. Nepotrebujeme tuk, pretože ten získame z kože. Osolíme, okoreníme, pridáme klinčeky a pomaly opekáme. Očistené mesiačiky jablka pridáme k mäsu na panvici. Tuk odlejeme a prilejeme sójovú omáčku, trošku vody, med. Prikryjeme pokrievkou a necháme ešte pomaličky dopiecť. Prsia neprepekáme úplne, aby nebolo mäso suché, ale pečieme ich „medium“, aby boli šťavnaté, ružové.