Jelenie mäso
Jelenie stehno na smotane na spôsob sviečkovice
Autor receptu: redakcia
Postup- Stehno umyjeme, slaninu nakrájame na malé
kocky, vytopíme ju. Škvarky vyberieme a na vytopenom tuku opečieme mäso z každej strany.
- Opečené mäso vyberieme, na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, zeleninu, rozmarín a tymian. Pridáme
horčicu, citrón a pokračujeme v opekaní. Prilejeme
víno, pridáme borievky, bobkový list a necháme
vydusiť tak, aby sa zelenina opäť opekala.
- Zmes zalejeme vývarom, necháme zovrieť a vložíme opečené mäso. Osolíme. Keď je mäso mäkké, vytiahneme ho, rovnako ako všetky
koreniny a citrón. Mäso nakrájame na plátky.
- Šťavu rozmixujeme a precedíme. Pridáme smotanu a prevaríme. Potom dochutíme soľou a korením. Nakoniec do omáčky vmiešame maslo.
- TIP: Aby sme v šťave nemuseli
„loviť“ jednotlivé zrniečka
korenia, dáme ich do
gázového vrecúška, ktoré
potom len vyberieme.
|