Jelenie mäso

Jelenie stehno na smotane na spôsob sviečkovice

Autor receptu: redakcia

5
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Stehno umyjeme, slaninu nakrájame na malé kocky, vytopíme ju. Škvarky vyberieme a na vytopenom tuku opečieme mäso z každej strany.
  2. Opečené mäso vyberieme, na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, zeleninu, rozmarín a tymian. Pridáme horčicu, citrón a pokračujeme v opekaní. Prilejeme víno, pridáme borievky, bobkový list a necháme vydusiť tak, aby sa zelenina opäť opekala.
  3. Zmes zalejeme vývarom, necháme zovrieť a vložíme opečené mäso. Osolíme. Keď je mäso mäkké, vytiahneme ho, rovnako ako všetky koreniny a citrón. Mäso nakrájame na plátky.
  4. Šťavu rozmixujeme a precedíme. Pridáme smotanu a prevaríme. Potom dochutíme soľou a korením. Nakoniec do omáčky vmiešame maslo.
  5. TIP: Aby sme v šťave nemuseli „loviť“ jednotlivé zrniečka korenia, dáme ich do gázového vrecúška, ktoré potom len vyberieme.