Jelení guláš

Jelení guláš

Autor receptu: redakcia

4
porcie
180 minút
príprava

Postup

  1. Na bravčovej masti dozlatista opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme jelenie mäso nakrájané na kocky a opečieme ho prudko na cibuľke. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a paradajkový pretlak.
  2. Premiešame, zalejeme červeným vínom a trochou vody tak, aby bolo mäso zaliate. Občas premiešame a necháme prikryté dusiť do polomäkka. Ak treba, tak mäso podlievame vodou.
  3. Keď je mäso polomäkké, pridáme na väčšie kocky nakrájané zemiaky a dovaríme domäkka, pričom, ak treba, podlievame vodou. Pred dovarením guláš dochutíme cesnakom, tymianom, majoránom a čili papričkou podľa vlastnej chuti. Guláš podávame s dobrým domácim chlebíkom.