Jelení guláš
Jelení guláš
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
180 minút príprava |
Postup- Na bravčovej masti dozlatista opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme jelenie mäso nakrájané na kocky
a opečieme ho prudko na cibuľke. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a paradajkový pretlak.
- Premiešame, zalejeme červeným vínom a trochou vody tak, aby bolo mäso zaliate. Občas premiešame a necháme prikryté dusiť do polomäkka. Ak treba,
tak mäso podlievame vodou.
- Keď je mäso polomäkké, pridáme na väčšie kocky nakrájané zemiaky
a dovaríme domäkka, pričom, ak treba, podlievame vodou. Pred dovarením
guláš dochutíme cesnakom, tymianom, majoránom a čili papričkou podľa vlastnej chuti. Guláš podávame s dobrým domácim chlebíkom.
|