Jelení guláš s rajčiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na chladnom mieste 24 hodín marinovať. Potom ho pokrájame na väčšie kúsky. Slaninu pokrájame na malé kocky, dáme do hrnca a opečieme, pridáme olej, cibuľu a dusíme dohneda.
  2. Pridáme nakrájané mäso, mletú papriku a premiešame. Osolíme, okoreníme, posypeme zostávajúcim korením a dusíme vo vlastnej šťave takmer domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom z kostí. V závere varenia pridáme nakrájané rajčiaky, majorán.
  3. Podľa potreby zahustíme múkou rozmiešanou na hladkú kašičku so studeným vývarom. Podávame s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi s rascou.