Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami

redakcia - fotkaRedakcia, 29. októbra 2018 13:00
Ďalšie recepty »
Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkamiFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
110 min
príprava

Suroviny

600 g
100 g
5 strúčikov
140 g
500 ml
Na pohánku:
100 g
30 g
150 g
2 strúčiky
Okrem toho:
200 g (huby)
60 g
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v tej istej masti osmažíme šalotku s vetvičkou tymianu. Podlejeme vriacim vývarom, pridáme mäso, ochutíme soľou a korením a dusíme domäkka.

  2. 2

    Pohánka: Pohánku spolu so sušenými hubami zalejeme 180 ml vriacej vody. Necháme hodinu postáť. Nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak osmažíme na masti, pridáme pohánkovú zmes a dochutíme soľou, korením, majoránom a rascou.

  3. 3

    Hotové mäso vyberieme z omáčky. Omáčku scedíme a necháme zredukovať.

  4. 4

    Na masle opečieme kuriatka, osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s pohánkou.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist