Dusené jahňacie stehno
Dusené jahňacie stehno

Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami

redakcia - fotkaredakcia, 29. októbra 2018
Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
110 minút
príprava

Suroviny

600 g
100 g
5 strúčikov
140 g
500 ml
Na pohánku:
100 g
30 g
150 g
2 strúčiky
Okrem toho:
200 g (huby)
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v tej istej masti osmažíme šalotku s vetvičkou tymianu. Podlejeme vriacim vývarom, pridáme mäso, ochutíme soľou a korením a dusíme domäkka.

  2. 2

    Pohánka: Pohánku spolu so sušenými hubami zalejeme 180 ml vriacej vody. Necháme hodinu postáť. Nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak osmažíme na masti, pridáme pohánkovú zmes a dochutíme soľou, korením, majoránom a rascou.

  3. 3

    Hotové mäso vyberieme z omáčky. Omáčku scedíme a necháme zredukovať.

  4. 4

    Na masle opečieme kuriatka, osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s pohánkou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: