Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
110 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g |
|
| 100 g |
|
| 5 strúčikov |
|
| 140 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Na pohánku: | |
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 150 g |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| 200 g (huby) |
|
| 60 g |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v tej istej masti osmažíme šalotku s vetvičkou tymianu. Podlejeme vriacim vývarom, pridáme mäso, ochutíme soľou a korením a dusíme domäkka.
- 2
Pohánka: Pohánku spolu so sušenými hubami zalejeme 180 ml vriacej vody. Necháme hodinu postáť. Nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak osmažíme na masti, pridáme pohánkovú zmes a dochutíme soľou, korením, majoránom a rascou.
- 3
Hotové mäso vyberieme z omáčky. Omáčku scedíme a necháme zredukovať.
- 4
Na masle opečieme kuriatka, osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s pohánkou.
Tiež jahňacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu