Dusené jahňacie stehno
Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
110 minút príprava |
Postup- Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme
slaninou a cesnakom. Mäso
opečieme na masti. Vyberieme ho a v tej
istej masti osmažíme šalotku s vetvičkou
tymianu. Podlejeme vriacim vývarom, pridáme
mäso, ochutíme soľou a korením
a dusíme domäkka.
- Pohánka: Pohánku spolu so
sušenými hubami zalejeme 180 ml vriacej
vody. Necháme hodinu postáť. Nadrobno
nakrájanú šalotku a cesnak osmažíme
na masti, pridáme pohánkovú zmes
a dochutíme soľou, korením, majoránom
a rascou.
- Hotové mäso vyberieme z omáčky.
Omáčku scedíme a necháme zredukovať.
- Na masle opečieme kuriatka, osolíme
a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s pohánkou.
|