Jahňacie stehno so špargľou a s pučenými zemiakmi s bryndzou
Marián Čapák
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 30. mája 2022
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 30. mája 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, očistíme, osolíme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak. Restujeme dozlatista. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme červeným vínom a vrátime späť mäso. Ak je potrebné, podlejeme ešte trochou vody alebo vývaru a dusíme domäkka.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení ich popučíme spolu s maslom a s bryndzou.
- 3
Špargľu nakrátko ponoríme do vriacej osolenej vody (oblanšírujeme).
- 4
Keď je mäso udusené domäkka, vyberieme ho, šťavu precedíme a dochutíme ju soľou a korením. Podávame so špargľou a zemiakmi.
Tiež jahňacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu