Jahodové koláčiky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
cukrárka, 12. augusta 2023
Foto: Michal Pišný
Urobte si lahodné minidezertíky s jahodami, čokoládou a kopčekom šľahačky podľa receptu známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
200 g |
|
20 g |
|
4 ks (160 g) |
|
200 g |
|
40 g |
|
10 g |
|
z 1/2 citróna |
|
Plnka: | |
150 g |
|
50 g |
|
Ozdobenie: | |
250 g (33 %) |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Maslo nahrejeme, pridáme práškový a vanilínový cukor.
- 2
Vymiešame dopenista, pridáme vajcia.
- 3
Múku preosejeme, pridáme maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a kypriaci prášok do pečiva. Zmes zľahka vmiešame do našľahanej maslovej peny.
- 4
Polovicu cesta rozdelíme do vysokých formičiek alebo do jednej formy. Poukladáme jahody, kúsky čokolády a navrch rozdelíme zvyšné cesto. Pri teplote 160–180 °C pomaly pečieme 20–25 minút.
- 5
Po upečení a vychladnutí dozdobíme jahodami a šľahačkou.
- 6
Koláčiky môžeme preliať aj jahodovou omáčkou: Jahody rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom a varom redukujeme do polotuhej konzistencie.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu