Jahodový zákusok
Jahodové koláčiky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
Autor receptu: redakcia
Urobte si lahodné minidezertíky s jahodami, čokoládou a kopčekom šľahačky podľa receptu známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
15 ks porcií |
20 minút príprava |
20-25 minút na 160-180 °C |
Postup
- Maslo nahrejeme, pridáme práškový a vanilínový cukor.
- Vymiešame dopenista, pridáme vajcia.
- Múku preosejeme, pridáme maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a kypriaci prášok do pečiva. Zmes zľahka vmiešame do našľahanej maslovej peny.
- Polovicu cesta rozdelíme do vysokých formičiek alebo do jednej formy. Poukladáme jahody, kúsky čokolády a navrch rozdelíme zvyšné cesto. Pri teplote 160–180 °C pomaly pečieme 20–25 minút.
- Po upečení a vychladnutí dozdobíme jahodami a šľahačkou.
- Koláčiky môžeme preliať aj jahodovou omáčkou: Jahody rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom a varom redukujeme do polotuhej konzistencie.