Jahodový zákusok

Jahodové koláčiky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej

Autor receptu: redakcia

Urobte si lahodné minidezertíky s jahodami, čokoládou a kopčekom šľahačky podľa receptu známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

15 ks
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo nahrejeme, pridáme práškový a vanilínový cukor.
  2. Vymiešame dopenista, pridáme vajcia.
  3. Múku preosejeme, pridáme maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a kypriaci prášok do pečiva. Zmes zľahka vmiešame do našľahanej maslovej peny.
  4. Polovicu cesta rozdelíme do vysokých formičiek alebo do jednej formy. Poukladáme jahody, kúsky čokolády a navrch rozdelíme zvyšné cesto. Pri teplote 160–180 °C pomaly pečieme 20–25 minút.
  5. Po upečení a vychladnutí dozdobíme jahodami a šľahačkou.
  6. Koláčiky môžeme preliať aj jahodovou omáčkou: Jahody rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom a varom redukujeme do polotuhej konzistencie.