Dusené jahňacie mäso

Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu karamelizované slivky so slivovicou.

2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahňací chrbát som umyla, osušila.
  2. Na panvicu som dala rozohriať masť a pridala som mäso a zo všetkých strán som ho sprudka opiekla.
  3. Výpek som preliala do rajnice, pridala som cibuľu, orestovala, nakrájala som cesnak a ďumbier, mäso som osolila, korenila, posypala troškou papriky.
  4. Podliala som vínom. Pod pokrievkou som ho najprv dusila za občasného polievania bielym vínom. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť.
  5. Pripravila som slivky, ktoré som scedila.
  6. Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
  7. Do karamelu som dala slivky a chvíľku som ich opekala s karamelom.
  8. Potom som ich podliala slivovicou a opäť chvíľku miešala, aby sa šťava zahustila.
  9. Napokon som pridala ku slivkám arašidy.
  10. Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.