Dusené jahňacie mäso
Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu karamelizované slivky so slivovicou.
Postup
- Jahňací chrbát som umyla, osušila.
- Na panvicu som dala rozohriať masť a pridala som mäso a zo všetkých strán som ho sprudka opiekla.
- Výpek som preliala do rajnice, pridala som cibuľu, orestovala, nakrájala som cesnak a ďumbier, mäso som osolila, korenila, posypala troškou papriky.
- Podliala som vínom. Pod pokrievkou som ho najprv dusila za občasného polievania bielym vínom. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť.
- Pripravila som slivky, ktoré som scedila.
- Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
- Do karamelu som dala slivky a chvíľku som ich opekala s karamelom.
- Potom som ich podliala slivovicou a opäť chvíľku miešala, aby sa šťava zahustila.
- Napokon som pridala ku slivkám arašidy.
- Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.