Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom fotorecept
Foto: helena10
Na akú príležitosť si tento fajnový zákusok upečiete, je už len na vás...
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
2 bal. rozvaľkané (po 275 g) |
|
1 ks malé |
|
Jablková želé plnka: | |
2 ks (bez nálevu, 7 dl fľaša) |
|
1-2 PL |
|
100 ml (z kompótu) |
|
50 ml |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. (72 g) |
|
Pudingovo-smotanový krém: | |
2 bal. (Dr.Oetker) |
|
450 ml (3,5 %) |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
100 g |
|
300-400 g (16 %) |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na sitku vopred nechávam stiecť od šťavy 2 kusy jablkového kompótu zo 700 ml fliaš. Jablkovú plnku som pripravila najskôr. V kastróle na masle chvíľu podusím od šťavy odtečené kompótové polovičky jabĺk. Niektoré boli so šupkou. Vsypem strúhaný kokos, škoricový cukor a zamiešam. Zalievam pudingom, ktorý som rozmiešala v šťave z jabĺk aj z citróna. Miešam a varím od zovretia 2 minútky. Dám dole z plameňa a nasypem egrešovú Galaretku v prášku, poriadne vymiešam. Nechám chladiť, máličko stuhnúť.
- 2
Jablkovú plnku bez Galaretky si môžete pripraviť aj podľa týchto mojich receptov: https://varecha.pravda.sk/recepty/jablkove-pudingove-kocky-s-kremom-fotorecept/87536-recept.html https://varecha.pravda.sk/recepty/kremove-jablkove-kocky-fotorecept/85080-recept.html
- 3
Lístkový korpus: Použila som vyšší plech 20 x 35 cm. Lístkové cesto kúpené rozvaľkané som rozprestrela do plechu s papierom aj na boky cca 1,5 cm. Natrela som ho rozšľahaným vajíčkom a prikryla tak isto veľkým lístkovým cestom. Jemne rukami pritlačím. Vidličkou povrch celého cesto popichám a natriem opäť vajíčkom. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 20 minút. Upečené nechám poriadne vychladnúť.
- 4
Na vychladený lístkový korpus rozotieram studenú jablkovú plnku a dám do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- 5
Pudingovo–smotanový krém: Z mlieka, pudingov a cukrov uvarím hustý puding. Hneď do neho pridám kocky masla a miešam, až sa suroviny spoja. Nechávam vychladiť v studenej vode. Následne prešľahám ručným mixérom a po častiach na 3-4 krát všľahám kyslú smotanu. Ja som dala 400 g veľký kelímok.
- 6
Krém rozotriem navrch jablkovej plnky a vrátim do chladničky na celú noc. Nakoniec nakrájané jablkové krémové kocky ozdobím podľa seba.
- 7
Aj v Pieninách už začala turisticka sezóna. Srdečne vás všetkých pozývame.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu