Maková štrúdľa
Maková štrúdľa

Makovo-ovocná štrúdľa

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, včera 17:30
Makovo-ovocná štrúdľa
Foto: Shutterstock
10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. chladené
150 g
150 g mletý
400 g (môže byť aj z kompótu)
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik (namiesto štrúdľového cesta možno použiť aj lístkové).

  2. 2

    Do stredu cesta nasypeme mletý mak zmiešaný s práškovým cukrom, navrch rozložíme ovocie. Okraje cesta potrieme rozmiešaným vajíčkom a preložíme cez plnku.

  3. 3

    Zvyškom vajíčka potrieme aj povrch štrúdle. Cesto popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu