Makovo-ovocná štrúdľa
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, včera 17:30
mesačník Varecha, včera 17:30

Foto: Shutterstock
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik (namiesto štrúdľového cesta možno použiť aj lístkové).
- 2
Do stredu cesta nasypeme mletý mak zmiešaný s práškovým cukrom, navrch rozložíme ovocie. Okraje cesta potrieme rozmiešaným vajíčkom a preložíme cez plnku.
- 3
Zvyškom vajíčka potrieme aj povrch štrúdle. Cesto popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
Tiež maková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu