20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
2 poháre |
|
1 ks |
|
1 pohár |
|
3 ks |
|
1 pohár |
|
200 g |
|
1/2 pohára |
|
1/2 pohára (mleté) |
|
1 ks malá |
|
|
|
|
|
|
|
Na vymazanie a vysypanie formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hrozienka treba namočiť vopred, ja pridávam rumovú esenciu do vody. Mrkvu nastrúhame čo najjemnejšie.
- 2
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, zmiešame a po troche pridávame olej a spolu šľaháme. Odmeriame múku, pridáme k nej prášok do pečiva. Do vaječnej zmesi striedavo prilievame mlieko a prisypávame múku, spolu premiešame. Do cesta zapracujeme mrkvu, mleté orechy, pridáme hrozienka a čokoládovú ryžu (zdobenie na torty).
- 3
Skontrolujeme hustotu a sladkosť cesta, môžeme dodať cukru aj múky ak by bola zmes riedka, nesmie byť ani hustá. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
- 4
Bábovku pečieme na 170 stupňoch asi 50 minút, skontrolujeme špajľou, či sa cesto neprilepí.
- 5
Upečená je jemná a vláčna.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Pardon: kombinácia. Ospravedlňujem sa.