Bábovka z kyslej smotany

budiba - bez fotkybudiba, včera 17:33
Bábovka z kyslej smotany
Foto: budiba
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

2 poháre
1 ks
1 pohár
3 ks
1 pohár
200 g
1/2 pohára
1/2 pohára (mleté)
1 ks malá
Na vymazanie a vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Hrozienka treba namočiť vopred, ja pridávam rumovú esenciu do vody. Mrkvu nastrúhame čo najjemnejšie.

  2. 2

    Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, zmiešame a po troche pridávame olej a spolu šľaháme. Odmeriame múku, pridáme k nej prášok do pečiva. Do vaječnej zmesi striedavo prilievame mlieko a prisypávame múku, spolu premiešame. Do cesta zapracujeme mrkvu, mleté orechy, pridáme hrozienka a čokoládovú ryžu (zdobenie na torty).

  3. 3

    Skontrolujeme hustotu a sladkosť cesta, môžeme dodať cukru aj múky ak by bola zmes riedka, nesmie byť ani hustá. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.

  4. 4

    Bábovku pečieme na 170 stupňoch asi 50 minút, skontrolujeme špajľou, či sa cesto neprilepí.

  5. 5

    Upečená je jemná a vláčna.

    Bábovka z kyslej smotany - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Páči sa mi táto bábovka a komnácia prísad do nej. Rada vyskúšam, aj keď o chuti nepochybujem. Ďakujem za recept.