Bábovka z kyslej smotany

budiba - bez fotkybudiba, 10. marca 2025
Bábovka z kyslej smotany
Foto: budiba
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

2 poháre
1 ks
1 pohár
3 ks
1 pohár
200 g
1/2 pohára
1/2 pohára (mleté)
1 ks malá
Na vymazanie a vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Hrozienka treba namočiť vopred, ja pridávam rumovú esenciu do vody. Mrkvu nastrúhame čo najjemnejšie.

  2. 2

    Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, zmiešame a po troche pridávame olej a spolu šľaháme. Odmeriame múku, pridáme k nej prášok do pečiva. Do vaječnej zmesi striedavo prilievame mlieko a prisypávame múku, spolu premiešame. Do cesta zapracujeme mrkvu, mleté orechy, pridáme hrozienka a čokoládovú ryžu (zdobenie na torty).

  3. 3

    Skontrolujeme hustotu a sladkosť cesta, môžeme dodať cukru aj múky ak by bola zmes riedka, nesmie byť ani hustá. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.

  4. 4

    Bábovku pečieme na 170 stupňoch asi 50 minút, skontrolujeme špajľou, či sa cesto neprilepí.

  5. 5

    Upečená je jemná a vláčna.

    Bábovka z kyslej smotany - obrázok 5

Diskusia k receptu

234ceniny
@sesil (11.3.2025 13:41)

Ten obsah pohára by aj mňa zaujímal.
Prosím, keď dávate hrnčekové recepty, uvádzajte to.
Lebo pohár môže byť 2dcl, 3 dcl a to je už rozdiel.
Ďakujem.
Tento recept určite chcem vyskúšať.
kucharka
@sesil , @234ceniny
Dúfam, že sa autor receptu neurazí, že odpoviem : pri hrnčekových receptoch je to jedno aký veľký hrnček použijete, dôležité je, že na všetky suroviny bude ten istý hrnček.
Pekný večer.
gretka70
@kucharka (13.3.2025 22:14)

Asi nie je jedno v kvalite výsledného produktu, pokiaľ sa tam miešajú suroviny na hrnčeky,ks,gramáž.....Od toho závisí či bude štavnatý,vláčny alebo hutný.