Kuracie mäso s hubami

Hubové velouté s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu pomaličky a dôkladne vymiešame. Cesto necháme odstáť približne hodinu pri izbovej teplote.
  2. Potom cesto vyvaľkáme, pohárom vykrojíme kolieska, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 – 200 °C asi 15 minút.
  3. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky, na rozpálenej panvici s maslom sprudka opečieme a dochutíme soľou a korením. Znížime teplotu a dopečieme.
  4. Čerstvé huby nakrájame a urestujeme na panvici s maslom, dochutíme soľou a korením. Na masle speníme šalotku s cesnakom, podlejeme koňakom a bielym vínom a necháme variť asi 5 minút. Potom prilejeme kurací vyvar a necháme na miernom ohni variť. Pridáme smotanu, prevaríme, dochutíme soľou a korením a zahustíme škrobovou múčkou. Pridáme hotové kuracie prsia a urestované huby, nasekaný estragón s tymianom a hľuzovkový olej. Všetko spolu zľahka premiešame. Podávame s upečenými kolieskami z domáceho cesta a dozdobíme.