Hovädzie rolky so špenátovou zemiakovou kašou a sladkou mrkvou (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Sušene dubáky namočíme do vody.Mäso nakrajame ,naklepeme,osolíme (mierne) a okoreníme.
  2. Na mäso dame platok slaniny,namočene a vyžmýkané huby a trošku nasekanej cibule.
  3. Rolku zabalíme a spevníme špáradlom.
  4. Cibulu orestujeme (ja som dala aj trošku slaninky ,čo mi zostalo) .
  5. Rolky nechame zatiahnut a podlejeme vodou.Dusíme v tlakovom hrnci asi hodinku do mäkka.
  6. Vyberieme na tanier.
  7. Šťavu zahustíme mukou alebo instantným prípravkom.Nechame prevriet a mäso vložíme späť.
  8. Rozpustíme si kusok masla,pridame nasekany cesnak a orestujeme.Pridame zamrazený špenat a podusíme .
  9. Zemiaky uvaríme do mäkka,zlejeme vodu a pridame maslo a mlieko.Popučíme.
  10. Vmiešame špenát.
  11. Osolíme,okoreníme,nastruhame muškatový oriešok a zamiešame .Hustotu si zvolte ,aku máte radi.Ja som teraz schvalne nechala kusky zemiakov,nemixovala som ich na hladku kašu.
  12. Kaša je hotová.
  13. Mrkvu uvaríme do polomäkka.Ja som mala z polievky.Na panvičke si rozpustíme kusok masla,pridame mrkvu,trošku medu a tymián.(možno trošku soli) Nechame skaramelizovat.
  14. Dobrý obed ,možno aj trošku sviatočný :-))