Hovädzie rolky so špenátovou zemiakovou kašou a sladkou mrkvou (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Sušene dubáky namočíme do vody.Mäso nakrajame ,naklepeme,osolíme (mierne) a okoreníme.
- Na mäso dame platok slaniny,namočene a vyžmýkané huby a trošku nasekanej cibule.
- Rolku zabalíme a spevníme špáradlom.
- Cibulu orestujeme (ja som dala aj trošku slaninky ,čo mi zostalo) .
- Rolky nechame zatiahnut a podlejeme vodou.Dusíme v tlakovom hrnci asi hodinku do mäkka.
- Vyberieme na tanier.
- Šťavu zahustíme mukou alebo instantným prípravkom.Nechame prevriet a mäso vložíme späť.
- Rozpustíme si kusok masla,pridame nasekany cesnak a orestujeme.Pridame zamrazený špenat a podusíme .
- Zemiaky uvaríme do mäkka,zlejeme vodu a pridame maslo a mlieko.Popučíme.
- Vmiešame špenát.
- Osolíme,okoreníme,nastruhame muškatový oriešok a zamiešame .Hustotu si zvolte ,aku máte radi.Ja som teraz schvalne nechala kusky zemiakov,nemixovala som ich na hladku kašu.
- Kaša je hotová.
- Mrkvu uvaríme do polomäkka.Ja som mala z polievky.Na panvičke si rozpustíme kusok masla,pridame mrkvu,trošku medu a tymián.(možno trošku soli) Nechame skaramelizovat.
- Dobrý obed ,možno aj trošku sviatočný :-))
|