Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzie medailóniky so špenátom a s makovou polentou

Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 11. februára 2020
Hovädzie medailóniky so špenátom a s makovou polentou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
125 g
125 g
500 g
100 g
 čerstvý
Maková polenta:
250 g
20 g
100 g celý
1 l
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme 1 l vody, pridáme soľ, maslo, mak a kukuričnú polentu. Zmes privedieme do varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Hustú kašu dáme do menšej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a na 5 minút ju dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po vychladnutí nakrájame na ľubovoľné tvary.

  2. 2

    Hovädziu sviečkovicu nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridáme víno a asi 4 minúty podusíme.

  3. 3

    Vlašské orechy nasekáme najemno. Na panvici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nasekané orechy, pridáme baby špenát, dochutíme soľou, korením, trochou čerstvého rozmarínu a chvíľku podusíme.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: