Hovädzie medailóniky so špenátom a s makovou polentou
Peter Kovár
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 11. februára 2020
šéfkuchár hotela Color*** v Bratislave, 11. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
Maková polenta: | |
250 g |
|
20 g |
|
100 g celý |
|
1 l |
|
1 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme 1 l vody, pridáme soľ, maslo, mak a kukuričnú polentu. Zmes privedieme do varu a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Hustú kašu dáme do menšej formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a na 5 minút ju dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po vychladnutí nakrájame na ľubovoľné tvary.
- 2
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridáme víno a asi 4 minúty podusíme.
- 3
Vlašské orechy nasekáme najemno. Na panvici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nasekané orechy, pridáme baby špenát, dochutíme soľou, korením, trochou čerstvého rozmarínu a chvíľku podusíme.
Tiež hovädzie mäso:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu