Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. decembra 2019

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 PL
1
1 vrchovatá PL
100 ml
100 ml
1 ks uvarený
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla, osušila a odblanila.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som ho na plátky.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bravčovú masť som nechala roztopiť a plátky mäsa som sprudka opiekla.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výpek z panvice som preliala do rajnice, pridala nakrájanú cibuľu a orestovala.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli som pridala drienkový lekvár, pomiešala.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som mäso a spolu ešte chvíľku opiekla.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podliala som bielym vínom a pomaly na slabom plameni dusila, počas dusenia som podliala hovädzím vývarom, osolila, korenila.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hovädzí vývar na dnešný obed s domácimi rezancami.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď bolo mäso udusené, nastrúhala som k nemu jeden malý uvarený zemiak (odobrala som zo zemiakov, z ktorých som robila zemiakové knedlíky ako prílohu k mäsu).

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem vám dobrú chuť.

    Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
@45678 (15.12.2019 15:27)
Keď sa polievka dovarí, pridám do nej na špic noža červenej mletej papriky a na špic noža maslo,ale sa už nesmie variť ...je vynikajúca a nedávam nič okrem soli a mletého korenia..a keď som bola v Maďarsku ženičky od Kecskemétu ma naučili variť aj slepačiu polievku..do slepačieho vývaru nepatrí kaleráb ani zeler ale ani cibuľa a cesnak..len sliepka,mrkva,petržlen soľ, ani korenie nie..naopak do hovädzieho vývaru môžme dať čokoľvek..ďakujem pekne za komentár..)
@finczi (15.12.2019 15:44)
Ešte mám odložený lekvár od švagrinky , ona ma zásobuje tou fajnotkou.,..ten má nádhernú farbu takú nemá žiaden iný lekvár a to som už varila zo všetkomožného..je kyslastý a hodí sa aj pod mäso, len potom treba kombinovať s vínom aby eleminovalo sladkosť lekváru..ale spolu to veľmi pekne ladí..ďakujem pekne za komentár.-)
@45678 (15.12.2019 17:45)
To vieš veľa som chodila do Maďarska na festivaly o varení a pečení tam boli ľudia zo všetkých kútov, dalo sa veľa naučiť ak mal človek záujem..najväčšie, najpraktickejšie a najšikovnejšie kuchárky boli švábky..mám od nich veľa dobrých rád a receptov..postupne ich tu budem pridávať, kúzlo je v ich jednoduchosti..táto skupina ľudí , ktorých presídlili do Maďarska z Nemecka tam ešte dodnes žije a veľa ľudí sa od nich vďačne učí..majú rodinné domy so zvláštnou architektúrou, ktorá nikde inde v Maďarsku nie je..
Přidám se k pochvalám, mně by také chutnalo - všechno! Drienkovú chuť neznám, ráda bych tu harmonii s hovězím maskem ochutnala. Zajímavý recept, neotřelá chuť, pěkný postup i s bonusy, radami, povedená fota! Moc děkuji, milá Izi, za sdílení nejen receptů, ale i zkušeností. Už se opakuji, ale přesto to píšu znovu a ráda!

Pridaj komentár k receptu: