Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne fotorecept
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 PL |
|
1 |
|
1 vrchovatá PL |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 ks uvarený |
|
podľa chuti |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila a odblanila.
-
2
Nakrájala som ho na plátky.
-
3
Bravčovú masť som nechala roztopiť a plátky mäsa som sprudka opiekla.
-
4
Výpek z panvice som preliala do rajnice, pridala nakrájanú cibuľu a orestovala.
-
5
K cibuli som pridala drienkový lekvár, pomiešala.
-
6
Pridala som mäso a spolu ešte chvíľku opiekla.
-
7
Podliala som bielym vínom a pomaly na slabom plameni dusila, počas dusenia som podliala hovädzím vývarom, osolila, korenila.
-
8
Hovädzí vývar na dnešný obed s domácimi rezancami.
-
9
Keď bolo mäso udusené, nastrúhala som k nemu jeden malý uvarený zemiak (odobrala som zo zemiakov, z ktorých som robila zemiakové knedlíky ako prílohu k mäsu).
-
10
Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu