Dusené hovädzie mäso
	        Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila a odblanila.
 - Nakrájala som ho na plátky.
 - Bravčovú masť som nechala roztopiť a plátky mäsa som sprudka opiekla.
 - Výpek z panvice som preliala do rajnice, pridala nakrájanú cibuľu a orestovala.
 - K cibuli som pridala drienkový lekvár, pomiešala.
 - Pridala som mäso a spolu ešte chvíľku opiekla.
 - Podliala som bielym vínom a pomaly na slabom plameni dusila, počas dusenia som podliala hovädzím vývarom, osolila, korenila.
 - Hovädzí vývar na dnešný obed s domácimi rezancami.
 - Keď bolo mäso udusené, nastrúhala som k nemu jeden malý uvarený zemiak (odobrala som zo zemiakov, z ktorých som robila zemiakové knedlíky ako prílohu k mäsu).
 - Prajem vám dobrú chuť.