Domáce pečivo
Domáce pečivo

Chorvátske slance

pn - fotkapn, dnes 10:29
Chorvátske slance
Foto: pn

Vy, ktorí chodievate na dovolenku do Chorvátska určite poznáte toto ich pečivo. Vnútri jemné a na povrchu slané. Domáce je ešte lepšie ako Zobraziť celý popisVy, ktorí chodievate na dovolenku do Chorvátska určite poznáte toto ich pečivo. Vnútri jemné a na povrchu slané. Domáce je ešte lepšie ako z pekárne.

10
porcií
140 minút
príprava
18 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
650 g
30 g čerstvé
10 g
5 g
3,5-4 dl vlažné
80 ml
Slaný dresing:
15 g
5 g
3-5 PL
štipka



Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.

  2. 2

    Keď máme cesto vykysnuté, odvážime ho a rozdelíme na 10 kusov, tak budeme vedieť koľko bude vážiť každá guľka. Guľky vypracujeme a necháme kysnúť 20 minút.

  3. 3

    Potom z každej guľky vypracujeme šúľok dlhý ako je plech. Na plech dáme papier na pečenie a šúľky ukladáme tak, aby sa na plech zmestilo všetkých 10. Potrieme vodou a prikryté utierkou necháme kysnúť 30 minút. Potom dáme piecť na 15 minút na 200 °C.

  4. 4

    Teraz si spravíme dresing. Všetko spolu premiešame, cestíčko musí byť hustejšie (nie riedke ako na palacinky), nesmie rýchlo stekať z lyžice. Do dresingu nedávajte menej soli, lebo bude priesvitný.

  5. 5

    Po 15 minútach pečenia, vytiahneme plech z rúry a cestíčko lyžicou striekame po pečive. Vrátime na 2 minúty do rúry. Potom vytiahneme, natrieme trošku olejom. Vychladnuté môžeme papať!

Diskusia k receptu

haji
Parádička! Díky za vložení lákavého zajímavého regionálního receptu. Chutné foto.