Vy, ktorí chodievate na dovolenku do Chorvátska určite poznáte toto ich pečivo. Vnútri jemné a na povrchu slané. Domáce je ešte lepšie ako Zobraziť celý popisVy, ktorí chodievate na dovolenku do Chorvátska určite poznáte toto ich pečivo. Vnútri jemné a na povrchu slané. Domáce je ešte lepšie ako z pekárne.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
650 g |
|
30 g čerstvé |
|
10 g |
|
5 g |
|
3,5-4 dl vlažné |
|
80 ml |
|
Slaný dresing: | |
15 g |
|
5 g |
|
3-5 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
- 2
Keď máme cesto vykysnuté, odvážime ho a rozdelíme na 10 kusov, tak budeme vedieť koľko bude vážiť každá guľka. Guľky vypracujeme a necháme kysnúť 20 minút.
- 3
Potom z každej guľky vypracujeme šúľok dlhý ako je plech. Na plech dáme papier na pečenie a šúľky ukladáme tak, aby sa na plech zmestilo všetkých 10. Potrieme vodou a prikryté utierkou necháme kysnúť 30 minút. Potom dáme piecť na 15 minút na 200 °C.
- 4
Teraz si spravíme dresing. Všetko spolu premiešame, cestíčko musí byť hustejšie (nie riedke ako na palacinky), nesmie rýchlo stekať z lyžice. Do dresingu nedávajte menej soli, lebo bude priesvitný.
- 5
Po 15 minútach pečenia, vytiahneme plech z rúry a cestíčko lyžicou striekame po pečive. Vrátime na 2 minúty do rúry. Potom vytiahneme, natrieme trošku olejom. Vychladnuté môžeme papať!
Tiež domáce pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu