Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky. Vychutnajte si ich s opraženou slaninkou a cibuľou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky zasypeme múkou, zalejeme horúcou vodou (alebo použijeme vodu, v ktorej sa zemiaky varili) a pridáme soľ. Všetko spolu roztlačíme pučidlom na zemiaky na hustú kašu.
- 2
Z kaše potom vytvarujeme valčeky, ktoré ešte vyformujeme na menšie valčeky - džatky. Pripravené džatky opečieme na rozpustenej masti dozlatista.
- 3
Opečené džatky podávame s kyslou smotanou, slaninou opraženou spolu s cibuľou a ozdobíme jarnou cibuľkou.
- 4
Pozrite si celú reláciu Chutné Slovensko, v ktorej nájdete viac receptov z Vysokých Tatier a dozviete sa mnoho zaujímavostí a tipov, čo navštíviť v tomto regióne.
Tiež zemiakové šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu