Pečené olivy alias olivové hrozienka
Je to delikatesa, síce prácna, ale tá chuť stojí za to. Namiesto rôznych orieškov a iných slaných nerestí. Je to môj výmysel, podarilo Zobraziť celý popisJe to delikatesa, síce prácna, ale tá chuť stojí za to. Namiesto rôznych orieškov a iných slaných nerestí. Je to môj výmysel, podarilo sa mi to náhodou.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme akékoľvek zelené olivy a grilovacie korenie. To síce nemusí byť, ale s grilovacím korením dosiahneme výraznejšiu chuť.
-
2
Olivy pokrájame najlepšie na štvrinky, dáme na plech s papierom na pečenie.
- 3
Jemne posypeme grilovacím korením.
- 4
Dáme do rúry, občas premiešame a zároveň kontrolujeme, aby olivy nezhoreli na uhlíky. Pri kratšom čase budú olivky len vysušená, pri dlhšom pečení budú chrumkavé.
- 5
Finálny výsledok.
Tiež olivy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu