Pečené olivy
Pečené olivy

Pečené olivy alias olivové hrozienka

marlenka - fotkamarlenka, 21. augusta 2025
Pečené olivy alias olivové hrozienka
Foto: marlenka

Je to delikatesa, síce prácna, ale tá chuť stojí za to. Namiesto rôznych orieškov a iných slaných nerestí. Je to môj výmysel, podarilo Zobraziť celý popisJe to delikatesa, síce prácna, ale tá chuť stojí za to. Namiesto rôznych orieškov a iných slaných nerestí. Je to môj výmysel, podarilo sa mi to náhodou.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pohár
 (nemusí byť)



Postup

  1. 1

    Potrebujeme akékoľvek zelené olivy a grilovacie korenie. To síce nemusí byť, ale s grilovacím korením dosiahneme výraznejšiu chuť.

    Pečené olivy alias olivové hrozienka - obrázok 1
  2. 2

    Olivy pokrájame najlepšie na štvrinky, dáme na plech s papierom na pečenie.

  3. 3

    Jemne posypeme grilovacím korením.

    Pečené olivy alias olivové hrozienka - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do rúry, občas premiešame a zároveň kontrolujeme, aby olivy nezhoreli na uhlíky. Pri kratšom čase budú olivky len vysušená, pri dlhšom pečení budú chrumkavé.

  5. 5

    Finálny výsledok.

    Pečené olivy alias olivové hrozienka - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Hezky! Prosím, šla by doplnit alespoň orientačně teplota, na které olivy pečeme? Děkuji předem.