Držkový perkelt

Hliva a držky v perkelte (fotorecept)

Autor receptu: begonia2

Trochu zmena po sviatočnom hodovaní.

6 - 8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olej alebo masť dáme krájanú cibuľu, čili a kto chce údenú slaninu. Podusíme tak 10 minút.
  2. Teraz pridáme krájanú papriku na hrubšie rezance a posekaný cesnak aj rascu. Dusíme všetko do mäkka a odparenia všetkej vody, až na tuk.
  3. Potom hrniec dáme na bok zo sporáku a nasypeme mleté papriky necháme chvíľu vylúhovať. Pridáme paradajkový pretlak a znovu dáme hrniec na sporák.
  4. Pridáme držky za stáleho miešania a podlejeme troškou vody. Podusíme chvíľu.
  5. Po chvíli dáme hlivu a trochu podlejeme premiešame a necháme rozvariť.
  6. Po rozvarení dolejeme horúcu vodu, aby sa to stále varilo. Vody dáme asi zarovno surovinami. Osolíme, okoreníme a varíme do mäkka. Ja som to mala za hodinu všetko mäkké.
  7. Necháme po uvarení chvíľu postať a môžme podávať s knedľou, cestovinou, alebo zemiakmi.