Držkový perkelt
Hliva a držky v perkelte (fotorecept)
Autor receptu: begonia2
Trochu zmena po sviatočnom hodovaní.
6 - 8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olej alebo masť dáme krájanú cibuľu, čili a kto chce údenú slaninu. Podusíme tak 10 minút.
- Teraz pridáme krájanú papriku na hrubšie rezance a posekaný cesnak aj rascu. Dusíme všetko do mäkka a odparenia všetkej vody, až na tuk.
- Potom hrniec dáme na bok zo sporáku a nasypeme mleté papriky necháme chvíľu vylúhovať. Pridáme paradajkový pretlak a znovu dáme hrniec na sporák.
- Pridáme držky za stáleho miešania a podlejeme troškou vody. Podusíme chvíľu.
- Po chvíli dáme hlivu a trochu podlejeme premiešame a necháme rozvariť.
- Po rozvarení dolejeme horúcu vodu, aby sa to stále varilo. Vody dáme asi zarovno surovinami. Osolíme, okoreníme a varíme do mäkka. Ja som to mala za hodinu všetko mäkké.
- Necháme po uvarení chvíľu postať a môžme podávať s knedľou, cestovinou, alebo zemiakmi.