Držkový perkelt
Držkový perkelt

Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. februára 2018

Len tak na sobotnú nôtu...

5
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks veľká
2
80 g domáca
1 ks menšia (na základ)
2 PL domáce sterilizované
3 PL domáca
podľa chuti
1 PL doma sušený
100 ml
1 strúčik
štpika
Príloha:
 domáca




Postup

  1. 1

    Držky som umyla a dala do rajnice, zaliala vodou, pridala cibuľu a bobkové listy a varila 20 min.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ich scedila a nechala odkvapkať. Pripravila som slaninu a cibuľu na základ.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rajnice som dala roztopiť slaninu a pridala som cibuľu a nechala opiecť.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som papriku a pomiešala.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som lečo a paradajkovú šťavu.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hotového základu som pridala držky. Uvarenú cibuľu som odstránila.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko som pomiešala, osolila okorenila pridala som oregano a tymian a podliala vínom. Pomaly som pod pokrievkou nechala dusiť 45 min. Keď boli držky mäkké, pridala som pomrvenú majoránku a na drobno nakrájaný cesnak a chvíľu nechala prejsť varom. Hotové držky som podávala s domácim knedlíkom.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prajem vám dobrú chuť.

    Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia