Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Slávky marinara
V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť....
Medovníkové rezy s vínovým krémom
V predvianočnom čase som vyskúšala v mojich zákuskoch nové krémy. Prvý bol z čiernej kávy, ...
Marhuľové guľky s vínovou penou
Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku,...
Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...
Hovädzie líčka na víne s polentou
Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100...
Králičie stehná plnené slivkami
Pri mojom pobyte v rodnom kraji som dostala králika. Samozrejme, že som ho chcela urobiť...
Ragú z králika na červenom víne
Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej,...
Pečený králik na víne
Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.