Hovädzie líčka
Hovädzie líčka

Hovädzie líčka na víne s polentou

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 30. mája 2017
Hovädzie líčka na víne s polentou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
400 ml (Svätovavrinecké)
250 g
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
200 g
20 g
200 ml
3 PL
1 ks
100 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať. Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie.

  2. 2

    Spolu krátko opražíme, zalejeme červeným vínom a vývarom a na miernom ohni dusíme domäkka. Nakoniec pridáme nakrájané papriky, fazuľku, čili papričky a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Kým sa mäso dusí, pripravíme si polentu – mlieko privedieme do varu, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania pomaly pridávame polentu. Varíme asi 5 minút za stáleho miešania. Pór narežeme na asi 5 cm tenké pásiky, poprášime múkou a fritujeme na horúcom oleji. Líčka podávame s polentou a kyslou smotanou, dozdobíme zelenou vňaťou a čili papričkou.

Diskusia k receptu