Hovädzie líčka na víne s polentou
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 30. mája 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 600 g |
|
| 400 ml (Svätovavrinecké) |
|
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 20 g |
|
| 200 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať. Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie.
- 2
Spolu krátko opražíme, zalejeme červeným vínom a vývarom a na miernom ohni dusíme domäkka. Nakoniec pridáme nakrájané papriky, fazuľku, čili papričky a dochutíme soľou a korením.
- 3
Kým sa mäso dusí, pripravíme si polentu – mlieko privedieme do varu, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania pomaly pridávame polentu. Varíme asi 5 minút za stáleho miešania. Pór narežeme na asi 5 cm tenké pásiky, poprášime múkou a fritujeme na horúcom oleji. Líčka podávame s polentou a kyslou smotanou, dozdobíme zelenou vňaťou a čili papričkou.
Tiež hovädzie líčka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu