Hovädzie líčka na víne s polentou
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 30. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
400 ml (Svätovavrinecké) |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
20 g |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
100 g |
|
4 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať. Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie.
- 2
Spolu krátko opražíme, zalejeme červeným vínom a vývarom a na miernom ohni dusíme domäkka. Nakoniec pridáme nakrájané papriky, fazuľku, čili papričky a dochutíme soľou a korením.
- 3
Kým sa mäso dusí, pripravíme si polentu – mlieko privedieme do varu, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania pomaly pridávame polentu. Varíme asi 5 minút za stáleho miešania. Pór narežeme na asi 5 cm tenké pásiky, poprášime múkou a fritujeme na horúcom oleji. Líčka podávame s polentou a kyslou smotanou, dozdobíme zelenou vňaťou a čili papričkou.
Tiež hovädzie líčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu