Rezy z muškátovým vínom fotorecept
Foto: izabella929
Nás nedeľný zákusok
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
1 KL |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
180 g |
|
Na vrch: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 pl |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
3 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia, cukor a s pomalým pridávaním vína som vymiešala do peny.
-
2
Múku som zmiešala s práškom do pečiva, preosiala na trikrát a opatrne vmiešala do cesta.
-
3
Plech 27x37 cm so vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 12 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý taký istý korpus. Piekol sa tiež tak ako prvý. Korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Kým sa cesto chladí, uvarila som si puding. Vo víne som rozmiešala jahodové pudingy a uvarila som hustú kašu. Uvarený krém vyzerá ako želé, nech vás to neprekvapí. Nechala som ho vychladiť.
-
5
Maslo s cukrom som vymiešala do peny.
-
6
Po lyžici som pridávala vychladnutý puding a miešala.
-
7
Hotový krém som rozdelila na jednu väčšiu a jednu menšiu časť a uložila do chladničky stuhnúť. Menšia časť zostane v chladničke až do druhého dňa.
-
8
Zostavila som koláč. Na spodný korpus som natrela horúci jahodový lekvár.
-
9
Na lekvár som natrela väčšiu časť krému.
-
10
Zakryla som ho druhým korpusom.
-
11
Na vrch som položila papier na pečenie, na to som položila krájaciu dosku a zaťažila 3 kg múku a dala do chladničky do druhého dňa.
-
12
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu. Na druhý korpus som natrela odložený krém a poliala polevou. Uložila do chladničky stuhnúť.
-
13
Po vychladnutí som ho krájala horúcim nožom. Zdobila som vrch pistáciami, strúhanou pomarančovou kôrou a hroznom krájaným na kolieska. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu