Grilované kuracie stehná
Grilované kuracie stehná

Grilované stehenné plátky s bylinkovým olejom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 7. augusta 2025
Grilované stehenné plátky s bylinkovým olejom
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (vykostené)
1 stonka (alebo medovka, citrónový tymian a trochu citrónovej kôry)
1 ks
1 ČL strúhaný
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Stehenné rezne pozdĺžne rozrežeme na 2 kusy. Osolíme ich a okoreníme. Každý kus napichneme na ihlu.

  2. 2

    Zmiešame nasekanú citrónovú trávu, čili papričku, nastrúhaný čerstvý zázvor, nasekaný koriander a olej. Zmesou potrieme kuracie plátky na ihlách.

  3. 3

    Ihly s mäsom naukladáme na rozohriaty gril najprv kožou nadol. Gril udržiavame na strednej teplote, aby mäso zostalo šťavnaté a koža sa pritom pekne opiekla. Grilujeme ich asi 5 minút, kým nebude koža zlatistá. Potom ihly s mäsom otočíme. Povrch potrieme zmesou a grilujeme ďalších 5 minút. Hotové mäso potrieme zvyšnou olejovou zmesou a servírujeme so syrovými nachos čipsami.

Diskusia k receptu