Grilované stehenné plátky s bylinkovým olejom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 7. augusta 2025
mesačník Varecha, 7. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (vykostené) |
|
1 stonka (alebo medovka, citrónový tymian a trochu citrónovej kôry) |
|
1 ks |
|
1 ČL strúhaný |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Stehenné rezne pozdĺžne rozrežeme na 2 kusy. Osolíme ich a okoreníme. Každý kus napichneme na ihlu.
- 2
Zmiešame nasekanú citrónovú trávu, čili papričku, nastrúhaný čerstvý zázvor, nasekaný koriander a olej. Zmesou potrieme kuracie plátky na ihlách.
- 3
Ihly s mäsom naukladáme na rozohriaty gril najprv kožou nadol. Gril udržiavame na strednej teplote, aby mäso zostalo šťavnaté a koža sa pritom pekne opiekla. Grilujeme ich asi 5 minút, kým nebude koža zlatistá. Potom ihly s mäsom otočíme. Povrch potrieme zmesou a grilujeme ďalších 5 minút. Hotové mäso potrieme zvyšnou olejovou zmesou a servírujeme so syrovými nachos čipsami.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu