Grilované kuracie stehná
Grilované stehenné plátky s bylinkovým olejom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Stehenné rezne pozdĺžne rozrežeme na 2 kusy. Osolíme ich a okoreníme. Každý kus napichneme na ihlu.
- Zmiešame nasekanú citrónovú trávu, čili papričku, nastrúhaný čerstvý zázvor, nasekaný koriander a olej. Zmesou potrieme kuracie plátky na ihlách.
- Ihly s mäsom naukladáme na rozohriaty gril najprv kožou nadol. Gril udržiavame na strednej teplote, aby mäso zostalo šťavnaté a koža sa pritom pekne opiekla. Grilujeme ich asi 5 minút, kým nebude koža zlatistá. Potom ihly s mäsom otočíme. Povrch potrieme zmesou
a grilujeme ďalších 5 minút. Hotové mäso potrieme zvyšnou olejovou zmesou a servírujeme so syrovými nachos čipsami.
|