Grilované kuracie stehná

Grilované stehenné plátky s bylinkovým olejom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Stehenné rezne pozdĺžne rozrežeme na 2 kusy. Osolíme ich a okoreníme. Každý kus napichneme na ihlu.
  2. Zmiešame nasekanú citrónovú trávu, čili papričku, nastrúhaný čerstvý zázvor, nasekaný koriander a olej. Zmesou potrieme kuracie plátky na ihlách.
  3. Ihly s mäsom naukladáme na rozohriaty gril najprv kožou nadol. Gril udržiavame na strednej teplote, aby mäso zostalo šťavnaté a koža sa pritom pekne opiekla. Grilujeme ich asi 5 minút, kým nebude koža zlatistá. Potom ihly s mäsom otočíme. Povrch potrieme zmesou a grilujeme ďalších 5 minút. Hotové mäso potrieme zvyšnou olejovou zmesou a servírujeme so syrovými nachos čipsami.