Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria fotorecept

afataga - fotkaafataga, 13. júla 2014
Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept)
Foto: afataga

Voňavé grilovanie

5
porcií
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
Marináda:
6 PL
z 1/2 citróna
6 strúčikov
4 ks
Tzatziky:
150 g
1/4 ks
4 strúčiky
Šalát:




Postup

  1. 1

    Urobila som marinádu bez soli a naložila pokrájané mäso deň vopred. Hodinu pred grilovaním som ho vybrala z chladničky, aby si trochu na mňa zvyklo

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobila som tzatziky: uhorku som postrúhala, nasolila a za chvíľu som z nej vymačkala vodu, dala som ju do misky s jogurtom a ostatnými surovinami a pomiešala. Niekde v Grécku dávajú kôpor, niekde nie, ja ho nedávam, nemám ho rada.

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som osolila a začala napichovať na ihly, tieto dvojité ihly sú super, lebo keď otočíte ihlu, otočí sa aj mäso, nie iba ihla v ňom :-)

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z terasy som mala aj dozor :-)

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napichané som podala blížnemu svojmu, na gril sme dali aj 3 pečiarky, čo mi zostali od včera a jednu malú bedľu, čo sme našli na lúke

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa grilovalo, urobila som šalát

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Masánko hotové, môžeme debužírovať

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ruže nemám, ale mám fuksie

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a mega levanduľu, ak by to niekoho zaujímalo :-)

    Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

katka78
Grilované máme radi, krkovičku môžme tiež a tzatziki s kôprom, či bez nehovoriac. Ešte aj ten šalát by mi chutil, len olivy by som nenápadko šupla niekomu do taniera. Ja veľmi rada grilujem s medom, či pivom, dokonca aj s mojim marhuľovým džemom, či slivkovým lekvárom. K takému "sladkému" mäsku potom "svieže" tzatziki náramne pasujú, k tomu poctivý šopský šalát.. no čisté obžerstvo.
Psík a kvety sa mi páčia, Izka inšpirovala a ty z toho spravíš nový varechový zvyk? Mne by sa to páčilo, som zvedavá, či sa pridajú ďalší :-)
1x havino
havino
panenka skákava, takéto orgie tu na noc dávaš? ved ráno pri káve nech to vidím, nie ked teraz trpím hladom, ved plavky za chvíľu, no dobre teda k receptu, no čo ti poviem, šak to šecko ako má byť, jak sa patrí, od A do Z a havinečko je najsamkrajší, ja zaťažená na hafanov, gril máte jak v reštike, parádny, dvojité ihly prvý krát vidím, kde si ich oné? grilovali sme štvrtok, piatok, keby som môjmu tvoje foto teraz ukázala, tak mňa pošle chleba piecť a on ide marinovať mäso, to snád hovorí za všetko, tzatziky sú u nás pravidelne, tiež bez kôpru, ja ho síce veľmi rada, polovička nie, ale ja z nich aj tak len kávovú lyžičku, pre neho robím, fuksie též v porádku :-)
jozka2
tak to vyzera velmi jedle,ale tie kvetinky mas krasne,fuksiu,mam rada je velmi dekorativna a tie drobne kvietky su prekrasne na nej
jozka2
zabudla som okomentovat tvojho krasneho strazcu,no on je panom domu medzi muskatmi tie su velmi liecive.
frezia68
Nemám problém s plavkami,kľudne do nich vojdem.Kúpim o 2 čísla väčšie a ku vode pôjdem.Tak @havino dosť trápenia a pusť sa Ty do varenia.A Afine recepty,chválim tak,ako všetci :-)
1x radost
braxi
krása, až srdce jása...prosím daj vedieť kde kúpim dvojité ihy...ja to riešim dvomi špajglami namočenými vo vode ...toto by mi pasovalo
yogicek
@afataga
Pekné. Zaujala ma marináda, kvôli nej ukladám. Krkovičku môžem, tzatziky tiež (mne urob z kôprom), namiesto šalátu kúsok klobásky nech to stojí za to. Kedyže to mám prísť? Mám prázdniny, tak môžem. Pekný deň.
tatranka
@afat ága krásny recept.Nádherné prostredie a dúfam,že sa aj hafanovi niečo ušlo. To mäsko nagrilované nemá chybu a takto nejako si predstavujem pohodu v lete.U mňa za 5*.
methi
Mnam. Pekny dozor, muskat aj levandula.
jujoska
toto su tie prave chute a vone letnych grilovaciek... parada
paploska
parádne si to pripravila @afataga , vyskúšam. to máš v kuchyni ten gril??? vzhľadom na ten dozor (brala by som) za oknom, dedukujem...a ďakujeme za herbár :-)
alex37
@afataga , fajnovúčke jedlo si zase pripravila, aj u nás bola grilovačka, aj tzatziki bolo /ale s kôprom :-)/ale mäsko veru tvoje vyzerá lepšie ako to naše :-), ešte hlasujem aj za toho krásneho hafana do plusu :-) aj my máme, ale o 10 čísiel menšieho :-) aj levandula sa nájde, aj muškáty, ale fuksie nemám veru :-) aj tie sa mi páčia :-). Takže najbližšie mäsko podľa tvojej predlohy, psa si nechám môjho a fuksie až na budúci rok :-) Pozdravujem :-)
afataga
dakujem vam dievcence a chlapec
@katka78 tie olivy by si mohla kludne do mojho taniera supat :-) a stymi kvetmi neviem, som zvedava, ci sa niekto prida
@havino tie ihly som one v Metre vlani a neboj, plavky su pruzne :-)
@jozka2 muskaty su liecive? a na co sa pouzivaju? to je pani domu, psia slecna
@frezia68 mudro hovoris :-) ako vzdy
@izabella929 veris spravne, boli akurat
@braxi dalsi basnik na vareche? :-) kupila som ich v Metre vlani, ale pokukaj, mozno ich maju aj inde
@yogicek mas smolu, ja kopor nedrzim, nebodaj si ucitel? dufam ze nie chemie, ta mi moc nesla dolu krkom, do marinady mozes dat aj tymian a nedat salviu, alebo tak nejako podobne, ved ty uz nieco vymyslis
@tatranka jasne, ze aj psik dostal kusok na kostovku, ved kto by odolal tym psim ociam? :-)
@methi a ja ze maso :-)
@terinka55 pomocnicka dakuje :-)
@jujoska uz ako ty povies :-)
@paploska dedukujes zle, psica dozerala zvonku, ked som v kuchyni maso napichovala na ihly, gril mame vonku, ty by si si zakladala ohen v kuchyni? :-)))
@alex37 ale ved ty si sikovna, verim, ze aj tvoje maso bolo pekne a hlavne dobre, ved o to ide az v prvom rade :-) a psiky menit nebudeme :-)
paploska
@afataga neuveríš, ale v nedeľu som jeden založila... chystala raňajky na terase, hodila starší chlieb do hriankovača a ten začal horieť....našťastie som tam bola a oheň zahasila, muž vypol spotrebič zo zásuvky :-) a všetko prežilo aj kuchyňa aj hriankovač. takže, nie nezakladala. :-) BTW horel 2 ročný Bosch..z ničoho nič.
elysa
to vyzerá prudko dobre, na krkovičku ma môj chlap naučil, a Vy tu na Vareche to, že ona sa dá aj inak ako vepřo, knedlo a vysmažíť... pre trošku menej štipľavo a s pivkom... fotečky krásne ako vždy:)...A pekne si to tam chováš aj pestuješ:)...
elysa
to malo byť pre mňa trošku menej...
tiginko
aj ja by som chcela také dvojité ihlice! Musím napísať Ježiškovi... perfektne si nagrilovala, ako keby pre mňa. Pekné od teba že si zdôraznila, že sa má použiť nesladený jogurt :-) Dúfam, že aj "sfinge" sa ušlo, keď tak dobre dozorovala
margaretka28
no super grilovačka, podobné som robila v sobotu na kuracie prso, tiež cesnak a bylinky a grilovali sme, len som nedala čili a šalát bol bez olív :-) aj kvetinky máš pjekné :-)
tiginko
@kvetinka tvoje posledné slovo mi pripomenulo vtip (týmto sa rovno ospravedlňujem všetkým, ktorých sa to týka, je to naozaj iba vtip): Medzinárodná konferencia, rozoberajú sa rozdiely medzi rôznymi európskymi národnosťami, etnikami a regiónmi. Rečník položí otázku: "A vie niekto z účastníkov, ktorí ľudia sa považujú za najprostoduchejších?" Nastalo dlhšie ticho, a potom sa niekde zo zadu ozve hlások: "...ale pjesničky máme pjekné!" :-)
afataga
@tiginko ved si pisala, ze idete grilovat, tak som sa tak virtualne na teba napojila :-), sfinga dostala kostovku, nemaj boja, zozrala by to aj vsetko, ako ju poznam, dakujem, vtip je ze hahahaha :-)))
@margaretka28 dakujem, aj kuracie prso je fajn a este lepsie, ked sa omotaju slaninou a potom napichuju
@kecemis no a sak ako by to bolo, aby nedostala pod jeden zub
margaretka28
@tiginko :-))) ked moj muž nastúpil do BA na strednú školu, triedny učitel sa pýtal, či je niekto v triede aj inej národnosti, v triede sa ozvalo zopár madarov a zo zadnej lavice : "já su záhorák " ! :-)))) to nebol vtip, to bolo naozaj :-)
zolik
@margaretka28 to je take pravdive, ze @hubata ? Zahoraci su jedinecni, svojim narecim, zvykmi a aj mentalitou. A su pohostinni, priamociari a uprimni. Ja osobne Zahorie milujem.
jozka2
Afataga,muskatove listy su velmi dobre ak sa prilozi na hnisave miesto,pri zapale koze,ekzemy,lisaje,herpes.Pridacava sa do masazneho oleja na tonizaciu nervov.systemu.Kvety sa pridavaju do salatov,drobno pokrajane listy,alebo ich zapar ako vonna prisada do omacok,zelatiny,zapar z listov sa pije ako aromat.caj,mozu sa pridavat do vina,na ochutenie pastety,atd.mas ich krasne tak ich skus vyuzit.
lacosk
Vyskúšané. Chutilo. Vďaka za fajn recept.
ampara
Teraz som tento Tvoj recept našla v prílohe Pravdy, vo Vareche. Gratulujem!
afataga
@ampara dakujem, pekne od teba :-), budem neskromna, to uz som mala piaty :-), ale zas je to pravda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia