Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria fotorecept
Foto: afataga
Voňavé grilovanie
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
900 g |
|
Marináda: | |
6 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
6 strúčikov |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tzatziky: | |
150 g |
|
1/4 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Urobila som marinádu bez soli a naložila pokrájané mäso deň vopred. Hodinu pred grilovaním som ho vybrala z chladničky, aby si trochu na mňa zvyklo
-
2
Urobila som tzatziky: uhorku som postrúhala, nasolila a za chvíľu som z nej vymačkala vodu, dala som ju do misky s jogurtom a ostatnými surovinami a pomiešala. Niekde v Grécku dávajú kôpor, niekde nie, ja ho nedávam, nemám ho rada.
-
3
Mäso som osolila a začala napichovať na ihly, tieto dvojité ihly sú super, lebo keď otočíte ihlu, otočí sa aj mäso, nie iba ihla v ňom :-)
-
4
Z terasy som mala aj dozor :-)
-
5
Napichané som podala blížnemu svojmu, na gril sme dali aj 3 pečiarky, čo mi zostali od včera a jednu malú bedľu, čo sme našli na lúke
-
6
Kým sa grilovalo, urobila som šalát
-
7
Masánko hotové, môžeme debužírovať
-
8
Ruže nemám, ale mám fuksie
-
9
a mega levanduľu, ak by to niekoho zaujímalo :-)
Psík a kvety sa mi páčia, Izka inšpirovala a ty z toho spravíš nový varechový zvyk? Mne by sa to páčilo, som zvedavá, či sa pridajú ďalší :-)
Pekné. Zaujala ma marináda, kvôli nej ukladám. Krkovičku môžem, tzatziky tiež (mne urob z kôprom), namiesto šalátu kúsok klobásky nech to stojí za to. Kedyže to mám prísť? Mám prázdniny, tak môžem. Pekný deň.
@katka78 tie olivy by si mohla kludne do mojho taniera supat :-) a stymi kvetmi neviem, som zvedava, ci sa niekto prida
@havino tie ihly som one v Metre vlani a neboj, plavky su pruzne :-)
@jozka2 muskaty su liecive? a na co sa pouzivaju? to je pani domu, psia slecna
@frezia68 mudro hovoris :-) ako vzdy
@izabella929 veris spravne, boli akurat
@braxi dalsi basnik na vareche? :-) kupila som ich v Metre vlani, ale pokukaj, mozno ich maju aj inde
@yogicek mas smolu, ja kopor nedrzim, nebodaj si ucitel? dufam ze nie chemie, ta mi moc nesla dolu krkom, do marinady mozes dat aj tymian a nedat salviu, alebo tak nejako podobne, ved ty uz nieco vymyslis
@tatranka jasne, ze aj psik dostal kusok na kostovku, ved kto by odolal tym psim ociam? :-)
@methi a ja ze maso :-)
@terinka55 pomocnicka dakuje :-)
@jujoska uz ako ty povies :-)
@paploska dedukujes zle, psica dozerala zvonku, ked som v kuchyni maso napichovala na ihly, gril mame vonku, ty by si si zakladala ohen v kuchyni? :-)))
@alex37 ale ved ty si sikovna, verim, ze aj tvoje maso bolo pekne a hlavne dobre, ved o to ide az v prvom rade :-) a psiky menit nebudeme :-)
@elysa dakujem, potesila si ma, este ze si to dovysvetlila, lebo som celkom nechapala :-)
@margaretka28 dakujem, aj kuracie prso je fajn a este lepsie, ked sa omotaju slaninou a potom napichuju
@kecemis no a sak ako by to bolo, aby nedostala pod jeden zub