Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Voňavé grilovanie

5
porcií
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Urobila som marinádu bez soli a naložila pokrájané mäso deň vopred. Hodinu pred grilovaním som ho vybrala z chladničky, aby si trochu na mňa zvyklo
  2. Urobila som tzatziky: uhorku som postrúhala, nasolila a za chvíľu som z nej vymačkala vodu, dala som ju do misky s jogurtom a ostatnými surovinami a pomiešala. Niekde v Grécku dávajú kôpor, niekde nie, ja ho nedávam, nemám ho rada.
  3. Mäso som osolila a začala napichovať na ihly, tieto dvojité ihly sú super, lebo keď otočíte ihlu, otočí sa aj mäso, nie iba ihla v ňom :-)
  4. Z terasy som mala aj dozor :-)
  5. Napichané som podala blížnemu svojmu, na gril sme dali aj 3 pečiarky, čo mi zostali od včera a jednu malú bedľu, čo sme našli na lúke
  6. Kým sa grilovalo, urobila som šalát
  7. Masánko hotové, môžeme debužírovať
  8. Ruže nemám, ale mám fuksie
  9. a mega levanduľu, ak by to niekoho zaujímalo :-)