Uhorkový šalát
Uhorkový šalát

Grécke tzatziky, šalátové osvieženie z uhoriek a jogurtu

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 8. septembra 2022
Grécke tzatziky, šalátové osvieženie z uhoriek a jogurtu
Foto: Shutterstock

Grécky studený uhorkový šalát po celom svete známy ako tzatziky sa výborne hodí k mäsovým špízom alebo k pečeným zemiakom.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

300 g
400 g
150 ml
1 ČL
1 strúčik
1 PL čerstvý
1 PL čerstvá




Postup

  1. 1

    Uhorku nakrájame na malé kocky. Necháme ich chvíľu odkvapkať, môžeme jemne vyžmýkať do papierových obrúskov.

  2. 2

    Do misy dáme grécky jogurt, dohladka zmiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Primiešame prelisovaný strúčik cesnaku.

  3. 3

    K jogurtovej zmesi pridáme nakrájané uhorky a premiešame.

  4. 4

    Nakoniec dochutíme najemno nasekaným čerstvým kôprom a mätou. Necháme aspoň hodinu vychladiť v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia