Gnocchi so špargľou a pestom
Gnocchi so špargľou a pestom

Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom fotorecept

miskamm - fotkamiskamm, 24. mája 2017
Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom (fotorecept)
Foto: miskamm

Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za pesto z medvedieho cesnaku alebo aké mate radi... mne Zobraziť celý popisZelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za pesto z medvedieho cesnaku alebo aké mate radi... mne prišiel kôpor na chuť. Pre môjho šuhaja to bolo dáke bezmäsité, tak si k tomu opiekol aspoň rybku.

3-4
porcie
25-30 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
110 g (T405)
500 g
Pesto:
60 g
1 zväzok
1 zväzok (hladká)
2 strúčiky
100 ml
75 g (syr)




Postup

  1. 1

    Bylinkové pesto: Píniové oriešky nasucho opražíme vo vyhriatej panvici. Bylinky opláchneme, otrepeme, natrháme. Cesnak ošúpeme, s bylinkami, 40 g píniovými orieškami a olivový olejom rozmixujeme. Pridáme 50 g parmezánu a až potom dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Gnocchi so špargľou: Zemiaky umyjeme a v šupke asi 20 minút povaríme. Po uvarení opáchneme studenou vodou a ošúpeme. Ešte teplé zemiaky prepasírujeme alebo roztlačíme. Žĺtky, múku, soľ, korenie a trochu mletého muškátového orecha spracujeme na hladké, nelepivé cesto.

    Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 2 polovice a na pomúčenej doske vyvaľkáme na asi 2 cm hrubé valčeky. Tieto potom najkájame na asi 2 cm veľké kúsky. Vo veľkom hrnci privedieme solenú vodu k varu a pridáme gnocchi. Varíme kým gnocchi nevyplávajú. Akonáhle vyplávajú, odstavíme hrniec a necháme ešte 2 minúty lúhovať. Opatrne vyberieme z hrnca, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

    Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Špargľu umyjeme, zdrevnatené konce odlomíme alebo odrežeme a dolnú tretinu ošúpeme. (môžeme ale aj nechať neošúpané). V slanej vode uvaríme 2 - 3 minúty (al dente), vyberieme a necháme odkvapkať.

    Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olivový olej rozohrejeme v panvici. Gnocchi orestujeme do zlata, pridáme špargľu a necháme zohriať. V hrnci alebo na panvici zmiešame s pestom. Podávame posypané zvyšnými orestovanými píniovými orieškami a parmezánom.

    Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Bezva receptík, oceňuji domácí gnogcchi, krásná fota, určitě by mi chutnalo. Krásná práce, jsi šikulka! Díky za sdílení receptu.
cesminaz
Tak toto je strašne pekný receptík! Kôprovo-petržlanové pesto,zaujimavé :-) Kôpru mam v zahrade viac než dost,aj petržlenovu vnat.Uz len špargla chyba. Urcite v tychto dňoch vyskusam,dakujem za receptík :-)