Zapekané gnocchi
Zapekané gnocchi

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:00
Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Foto: Kulinární studio MAFRA

Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej zapekacej mise.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

6 ks (alebo iná neúdená klobása)
1 ks
2 strúčiky
1,2 kg (3 x 400 g)
60 ml
500 ml
800 g
2 PL
50 g strúhaný
2 vetvičky



Postup

  1. 1

    Klobásy vložíme do veľkej hlbokej zapekacej panvice a krátko ich opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Čili papričku zbavíme semienok a nakrájame ju na tenké rezance. Cesnak ošúpeme a rozpučíme nožom. Prisypeme ho spolu s prúžkami čili papričky na opečené klobásy. Potom všetko zalejeme konzervovanými paradajkami, pokvapkáme balzamikovým octom a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Panvicu zakryjeme alobalom. Vložíme ju do rúry a pečieme pri 220 °C 15 minút.

  4. 4

    Potom alobal odstránime. Do zmesi vmiešame zemiakové gnocchi a celý povrch pokvapkáme olivovým olejom. Panvicu vrátime do rúry a zmes zapekáme bez alobalu ďalších 15 minút. Pred podávaním pokrm posypeme nastrúhaným syrom a lístkami bazalky.

Diskusia k receptu