Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej zapekacej mise.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
6 ks (alebo iná neúdená klobása) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1,2 kg (3 x 400 g) |
|
60 ml |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
800 g |
|
2 PL |
|
50 g strúhaný |
|
2 vetvičky |
|
Postup
-
1
Klobásy vložíme do veľkej hlbokej zapekacej panvice a krátko ich opečieme zo všetkých strán.
- 2
Čili papričku zbavíme semienok a nakrájame ju na tenké rezance. Cesnak ošúpeme a rozpučíme nožom. Prisypeme ho spolu s prúžkami čili papričky na opečené klobásy. Potom všetko zalejeme konzervovanými paradajkami, pokvapkáme balzamikovým octom a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme.
- 3
Panvicu zakryjeme alobalom. Vložíme ju do rúry a pečieme pri 220 °C 15 minút.
- 4
Potom alobal odstránime. Do zmesi vmiešame zemiakové gnocchi a celý povrch pokvapkáme olivovým olejom. Panvicu vrátime do rúry a zmes zapekáme bez alobalu ďalších 15 minút. Pred podávaním pokrm posypeme nastrúhaným syrom a lístkami bazalky.
Tiež zapekané gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu