Jahodová roláda
Jahodová roláda

Snehová roláda so šľahačkou a s jahodami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 16:30
Snehová roláda so šľahačkou a s jahodami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Jahody a šľahačka, táto kombinácia nikdy nevyjde z módy.

10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
160 g
 štipka
160 g
1 ČL
10 g
2 ČL
40 g
Náplň:
100 g
300 ml (40 %)
40 g



Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech s rozmermi 35 x 45 cm potrieme maslom a vystelieme papierom na pečenie.

  2. 2

    Bielky šľaháme so štipkou soli najskôr na strednej rýchlosti. Postupne prisýpame kryštálový cukor. Šľaháme, kým sneh nie je tuhý a lesklý. Potom pridáme vanilkový extrakt, preosiaty kukuričný škrob, ocot a vmiešame práškový cukor.

  3. 3

    Sneh rovnomerne rozotrieme na pripravený plech. Vložíme do vyhriatej rúry, teplotu znížime na 180 °C a pečieme približne 30 minút.

  4. 4

    Po upečení vyberieme plech z rúry a plát necháme krátko (asi 5 minút) chladiť na papieri na pečenie. Potom ho zľahka posypeme práškovým cukrom, prekryjeme novým papierom na pečenie a opatrne preklopíme. Stiahneme pôvodný papier a necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Smotanu s práškovým cukrom vyšľaháme na tuhú šľahačku. Rovnomerne ju rozotrieme na vychladnutý snehový plát a poukladáme na ňu nakrájané kúsky jahôd.

  6. 6

    Pomocou spodného papiera roládu opatrne stočíme. Zabalíme ju do papiera a odložíme do chladničky aspoň na hodinu stuhnúť. Pred podávaním papier odstránime a roládu pokrájame.

Diskusia k receptu