Zapekané gnocchi
Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej zapekacej mise.
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Klobásy vložíme do veľkej hlbokej zapekacej panvice a krátko ich opečieme zo všetkých strán.
- Čili papričku zbavíme semienok a nakrájame ju na tenké rezance. Cesnak ošúpeme a rozpučíme nožom. Prisypeme ho spolu s prúžkami čili papričky na opečené klobásy. Potom všetko zalejeme konzervovanými paradajkami, pokvapkáme balzamikovým octom a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme.
- Panvicu zakryjeme alobalom. Vložíme ju do rúry a pečieme pri 220 °C 15 minút.
- Potom alobal odstránime. Do zmesi vmiešame zemiakové gnocchi a celý povrch pokvapkáme olivovým olejom. Panvicu vrátime do rúry a zmes zapekáme bez alobalu ďalších 15 minút. Pred podávaním pokrm posypeme nastrúhaným syrom a lístkami bazalky.