Zapekané gnocchi

Gnocchi s klobáskami zapečené v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Chutné a sýte jedlo pripravené v jednej zapekacej mise.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Klobásy vložíme do veľkej hlbokej zapekacej panvice a krátko ich opečieme zo všetkých strán.
  2. Čili papričku zbavíme semienok a nakrájame ju na tenké rezance. Cesnak ošúpeme a rozpučíme nožom. Prisypeme ho spolu s prúžkami čili papričky na opečené klobásy. Potom všetko zalejeme konzervovanými paradajkami, pokvapkáme balzamikovým octom a podlejeme vývarom. Osolíme a okoreníme.
  3. Panvicu zakryjeme alobalom. Vložíme ju do rúry a pečieme pri 220 °C 15 minút.
  4. Potom alobal odstránime. Do zmesi vmiešame zemiakové gnocchi a celý povrch pokvapkáme olivovým olejom. Panvicu vrátime do rúry a zmes zapekáme bez alobalu ďalších 15 minút. Pred podávaním pokrm posypeme nastrúhaným syrom a lístkami bazalky.