Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
800 g falošná |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
30 g |
|
300 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme šťavu z pomaranča a citróna, badián, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C asi 30 minút.
- 2
Gnocchi: Zmiešame prelisované uvarené zemiaky, vajíčko, múku, nadrobno nasekané bylinky a soľ. Cesto vyváľame na valček hrúbky palca, ktorý nakrájame na asi 2 cm dlhé gnocchi. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 2 minúty.
- 3
Na panvici prudko opečieme osolené a okorenené hovädzie mäso na olivovom oleji, ktoré potom pečieme v rúre zohriatej na 190 °C asi 10 minút. Upečené mäso potom potrieme dijonskou horčicou a obalíme v rozmixovaných ľanových semienkach. Pred podávaním necháme odležať asi päť minút.
Tiež hovädzia sviečkovica:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre