Pečený tvarohový trhanec s čučoriedkami bez lepku
Ak máte doma dieťa - celiatika, ktoré nemá možnosť stravovať sa v školskej jedálni, tak ste asi otrokom každodennej prípravy
obeda. My vám Zobraziť celý popisAk máte doma dieťa - celiatika, ktoré nemá možnosť stravovať sa v školskej jedálni, tak ste asi otrokom každodennej prípravy
obeda. My vám to chceme uľahčiť a prichádzame so sériou receptov na sladké obedy do krabičky bez lepku pre vás a pre vaše
ratolesti. Prvým z nich je tvarohový trhanec bez lepku z našej zmesi na palacinky. Pridať doň môžete rôzne bobuľovité ovocie
alebo hrozienka - fantázii sa medze nekladú. Tak dobrú chuť.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 bal. |
|
750 ml (alebo voda) |
|
štipka |
|
2 ks |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
trocha |
|
250 g čerstvé |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Obsah oboch vreciek vysypeme do väčšej misy, pridáme vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a rozšľahané vajcia. Zalejeme mliekom a dôkladne metličkou vymiešame na hladké cesto. Teraz zľahka primiešame do zmesi aj tvaroh.
- 2
Cesto vylejeme do maslom vymastenej zapekacej formy s rozmermi asi 20x25 cm. Do cesta poukladáme umyté a osušené čučoriedky.
- 3
Vložíme do rúry vopred rozohriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Na koniec urobíme test špajľou. Ak vyjde z cesta suchá, trhanec je hotový.
- 4
Vidličkou upečené cesto potrháme a naporciujeme na taniere. Posypeme práškovým cukrom, prípadne pridáme čerstvé bobuľovité ovocie.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu