Pečený tvarohový trhanec s čučoriedkami bez lepku
	                                    Ak máte doma dieťa - celiatika, ktoré nemá možnosť stravovať sa v školskej jedálni, tak ste asi otrokom každodennej prípravy 
obeda.  My vám Zobraziť celý popisAk máte doma dieťa - celiatika, ktoré nemá možnosť stravovať sa v školskej jedálni, tak ste asi otrokom každodennej prípravy 
obeda.  My vám to chceme uľahčiť a prichádzame so sériou receptov na sladké obedy do krabičky bez lepku pre vás a pre vaše 
ratolesti. Prvým z nich je tvarohový trhanec bez lepku z našej zmesi na palacinky. Pridať doň môžete rôzne bobuľovité ovocie 
alebo hrozienka - fantázii sa medze nekladú. Tak dobrú chuť.					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 750 ml (alebo voda) | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| trocha | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| Na vymastenie formy: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Obsah oboch vreciek vysypeme do väčšej misy, pridáme vanilkový cukor, štipku soli, citrónovú kôru a rozšľahané vajcia. Zalejeme mliekom a dôkladne metličkou vymiešame na hladké cesto. Teraz zľahka primiešame do zmesi aj tvaroh.
- 2
 Cesto vylejeme do maslom vymastenej zapekacej formy s rozmermi asi 20x25 cm. Do cesta poukladáme umyté a osušené čučoriedky.
- 3
 Vložíme do rúry vopred rozohriatej na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Na koniec urobíme test špajľou. Ak vyjde z cesta suchá, trhanec je hotový.
- 4
 Vidličkou upečené cesto potrháme a naporciujeme na taniere. Posypeme práškovým cukrom, prípadne pridáme čerstvé bobuľovité ovocie.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu