Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou fotorecept

begonia2 - fotkaBegonia2, Lučenec, 11. januára 2018 17:12
Ďalšie recepty »

Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept)Foto: begonia2

Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú opečenú krkovičku.

6
porcií
10 min
príprava
18 min
na 210 °C

Suroviny

800 g (rezne)
2 ks
1 zväzok
1 ks malý
1 ks stredná
1 ks špicatá
3 cm čerstvý
5 strúčikov
1 KL
1,5 KL
1,5 KL
1 PL
1 PL
1 KL
3 PL
1 KL
3 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Pak - choi, pór, mladú cibuľku nakrájame a mrkvu strúhame na slíže. Dáme do misy, trochu osolíme a posypeme 1 KL sezamom a 1 KL horčičné semienka. Odložíme bokom. Zarobíme si do malej misky soľ, strúhaný zázvor s cesnakom, balsamico ,1 PL olej ratlinný, olej sezamový, čili omáčku, korenie garam masala,horčicu a zvyšné semienka sezamové a horčičné. Všetko premiešame a natrieme na rezne.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na veľkej panvici dáme zohriať zvyšný olej a na ňom opečieme rezne z každej strany po 1,5 minúte. Potom rezne ukladáme na plech a podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 12 až 15 minút.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na horúcu panvicu s výpekom dáme krájanú zeleninu opečieme asi 4 minúty. Zakryjeme a necháme dusiť mimo sporáku, ona pekne dôjde.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto to vyzerá po 10 minútach. Robila som to v liatinovej panvici a ta udržuje dlho teplotu.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pozrela som mäso a bolo pekne urobené.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame na tanier mäso zo zeleninou. Tak máme zeleninu, ako prílohu aj mäso. No kto nechce mäso ta zelenina sa dá aj samotná jesť, je moc chutná.

    Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist