Mäso na cesnaku
Tento recept patrí do receptov z jedného hrnca- vlastne pekáča. Je strašne jednoduchý. Mám pocit,...
Bravčové líčka
Tento recept som zdedila od mojho svokra, ktorý žije vo Francii, v Paríži a je to naozajstná...
Bravčová pečeň s jablkami
Grilovaná bravčová pečeň, prekladaná jablkami v paradajkovo cibuľovom dipe...
Zapečená domáca vínna klobása
Vinnou klobásu si doma děláme sami (viz rec. http://varecha. pravda. sk/recepty/domaca-vinna-klobasa-fotorecept/12520-pouzi. html) Smažíme ji jako mleté řízky,...
Mäsová musaka
Recept jsem měla dlouho ve svém sešitě (opsaný od kamarádky), než přišel čas na jeho realizaci......
Hniezda z bravčových kotliet a syra
Tady ten receptík jsem kdysi našla v týdeníku Horník a dodnes je to oblíbené jídlo celé rodiny....
Zapečený chlieb plnený
Recept podobný ako Krkovička pre vítanú návštevu, ale bez mäsa a jednoduchší.
Krkovička pre vítanú návštevu
Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte...
Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...
Pečené rebrá
Surové rebrá sme napichali špičkou noža, aby sa koreniaca zmes dostala "hlbšie" do mäsa. Obalili sme...
Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke
Hrušky očistíme, nakrajame na mesiačiky a na masle s cukrom podusíme asi 10 minut.
Bravčové mäso so zeleninou na ázijský spôsob stir - fry
Recept je z www. taste. com. au
Pečená cibuľa s hubovo–mäsovou plnkou
Očistené cibule krátko povaríme v osolenej a osladenej vode, vyberieme, vršky odkrojíme a vnútro opatrne...
Kurča napichané marinádou
Ja som robila kuracie stehná a celé kurča, ale môžeme použiť(napichať)akékoľvek mäso.
Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta
Kochane sme volali milovanú tetu z Moravy, ktorá varievala fantastickú kyslú kapustu. Nikto takú samozrejme...
Zapečené rezne
Bravčové rezne uviedla ako všeobecnú surovinu, je jedno či to bude krkovička, pliecko, stehno,...
Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko
Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku....
Fašírka s kuracími pečienkami
Mleté mäso je využívané v európskych kuchyniach v rôznych verziách. Jedného dňa, keď som si...
Plnené cuketové kolieska
Toto je jeden z mojich obľúbených spôsobov na prípravu cukety...
Vyprážané bryndzovo–slaninkové pirohy
Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme vajíčka, soľ mleté čierne korenie, majorán, cesnak, ...
Syrová roláda
Syrovú roládu zbožňujeme u nás doma, dnes som chcela vyprážať syr so šunkou, ale nakoniec...
Korytnačky
Tento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to...
Bravčová krkovička na ostro
Poznáte ten pocit, keď dostanete chuť na mäsko a musíte ho okamžite mať? Tak toto sa...
Pikantné bravčové mäsko
Tento recept mám z letáka jedného nemenovaného obchodného reťazca :)
Bravčová panenka zapečená s brusnicami a hermelínom
Mali sme krásnu panenku, tak som urobila niečo trošku iné, ako vždy.
Kotlíkový guláš
Je to rodinný recept, ktorý vznikol kombináciou viacerých receptov a je overený viac ako päťdesiatročnými skúsenosťami...
Hurky a grejzupa
Pridávam recept na (pre mňa) niečo vynikajúce a keďže nie vždy sa dajú zohnať všetky potrebné suroviny,...
Patizónové placky
Patizón aj zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Ešte pred strúhaním zbavíme patizón jadrovníka.