Foto: aivil26
akosi sme sa prejedli klasického chleba vo vajci a tak sme si to trochu vylepšili. občas robime rozne druhy ( šunka, len syr, saláma, Zobraziť celý popisakosi sme sa prejedli klasického chleba vo vajci a tak sme si to trochu vylepšili. občas robime rozne druhy ( šunka, len syr, saláma, klobása....) a potom mame prekvapenie čo vo vnútri nájdeme :).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
chlieb si nakrájame . Prvým rezom ho len nakrojíme tak, aby ta rovná časť kôrky zostala v celku a druhým rezom potom odkrojíme celý krajec . snazime sa aby celý chleb nebol hrubší ako klasický krajec chleba. spravime si takto vlastne chlebíkovu kapsičku. vhodnejši je chlebík ktorý je kúpený v celku , lepsie sa kraja , ako ten ktorý je už krájaný pri tom sa robia diery. je na to vhodný ostrý nôž :)
-
2
na šunku si položíme syr a zabalíme tak, aby na kraji bola šunka a netrčal syr , vtedy nevytečie .... môžme použit aj salamu alebo klobásku.... podla chuti , nesmie to však byť hrubé aby nám to do chlebíka pekne vošlo... Lepšie je používať bravčovú šunku a syr ktorý sa aspon trochu rozteká...
-
3
v miske si rozmiesame vajíčka so soľou. odporúčam vajíčka Neriedit mliekom ani ničím iným lebo sa nám chlebík pekne nespojí....
-
4
v rozpálenom obeji na panvici z oboch strán opečieme a možeme si pochutnať:)
Diskusia k receptu