Plnená krkovička

havino - fotkahavino, 18. novembra 2010
Plnená krkovička
Foto: havino

Tento recept som obkukala z internetu,ale ja som ho upiekla trochu inak. Je to taká obmena pečeného mäsa.

Suroviny

1,5 kg
20 dkg (šunková saláma, oravská slanina)
20 dkg
1 PL
1 PL
5 - 6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Krkovičku bez kosti, narežeme na plátky,ale nedorežeme úplne. Do týchto zárezov votrieme zmes oleja, cesnaku, soli, medu a horčice. Následne vkladáme šunku, oravskú slaninu a plátkový syr, v povodnom recepte boli aj šampinony, tie som ja vynechala. Po naplnení ju zviažeme, ponatierame ju celú aj zvonku, posypeme kmínom, ml.červenou paprikou pre farbu, podlejeme vodou a dáme piecť. Pol hod pred dopečením som do výpeku pridala dve velké cibule nakrájané na kolieska, ktoré som neskôr použila na poliatie zemiakovej kaše a pol kocky bujónu, pre chuť šťavy. Môže sa dať kavová lyžička vegety. Máme to radi tak.

    Plnená krkovička - obrázok 1
  2. 2

    Už upečená, čakám na mierne vychladnutie a odstránenie nite.

    Plnená krkovička - obrázok 2
  3. 3

    Krájame ju na šikmo, ako metrový koláč. Robila som k tomu zemiakové pyré a to som si poliala výpekom a cibuľou. Zeleninová príloha mi tam chýba, ja som mala cviklu.

    Plnená krkovička - obrázok 3

Diskusia k receptu

tinca
@havino krása, ukladám veľmi efektné aj na vianoce. Teraz som pozerala plnku od@jerica , nedalo by sa to plniť aj plkou, čo povieš??
:-)))
havino
tinca, plnka by vytekala určite,nič by medzi rezom neostalo, lebo to si tak k sebe prikladáš, maso, šunka, syr, maso, šunka, syr... pritláčaš, nakoniec zviazať
voz12
Túto plnenú krkovicu som robila na 70 siatku manželovi,ale dala som aj huby,nie síce šampiony,ale klasické dubáčiská.Podávala som s o zemiakovou knedľou a červenou kapustou. Dobrá papkanica.
evanaaa
Ozaj to dobre vyzerá a urobím to až k Novému roku, vtedy sa hydina nnerobí, toto bude ideálne s kapustou a knedlou.
danculka
Vnedeľu so m robila podobný recept,krkovičku som len ponadkrajovala,čiže som mäsko neprekrojila celkom a do tých rezov som povkladala údenú krkovičku a cibuľu na kolieska a na vrch som dala oravskú slaninku,ešte syr, abolo by to podobné,ale už by toho bolo veľa.Určite vyskúšam tvoj recept , dík.
jerica
@tinka dobrý návrh , dalo by sa plniť , ale tento recept je jedinečný a originál , rcp. sa mi páči určite vyskúšam ale len s oravskou šunkou, syrom, ja šunku šunkovú nemusím , ten cesnak,med , pred koncom cibuľa a výborná šťava z výpeku , viem si dôverne predstaviť u mňa na stole s hlávkovým šalátom,mňam :-))(KK)
allstar
Mňaaaaam to je pekné na pohľad aj bruško poteší
havino
ahojte, len tie syry tam dávajte nie take tie tenučké plátky a ak, tak aj dva, ja som mala taký kájaný balený už z kauflandu,taký hrubší, nech ho tam je cítiť aj a ten som tam po polovičkách vsúvala
cica2
tak tento receptík si ukladám:) Vyzerá to supér a máme radi tak do chrumkava upečené mäsko a ešte aj s plnkou, mňam:)
emilly55
čitať niečo také o 23:15 a nevibieliť chladničku:)),super vyskúšam
renka73
Jé,to je papaníčko..krása,v nedeľúu vyskúšam už sa tfeším :-)
radox1
rada:pod akekolvek pecene maso je dobre dat nakrajanu cibulu,popripade aj kor.zeleninu uz na zaciatku pecenia.maso sa neprichyti a cibula je pekne nakaramelizonana.
mamamagda
Bolo to výborne.Pochutila si aj dcéra ktorá krkovičku nemusí.Ja som ešte pridala o jednú cibuľu viac a zamrazené hríbiky. Potom som výpek rozmixovala dochutila troškou masla.Dík za dobrý obed.
havino
@mamamagda , to ma veľmi teší, že vám chutilo, je to variabilné jedlo, kde sa dajú obmieňať náplne a suroviny do výpeku.
eviana
Táni moja, tak toto sa Ti fakt krásne podarilo, vyzerá to úžasne a v reze nádhera. Uložím a možno na svoju okruhlicu urobím... už teraz sa teším, nie na to, že budem zasa o rok staršia, to ne, ale na toto Tvoje mäsko :) Ďakujem Ti za krásnu inšpiráciu voňavú a fajnú už na pohľad ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia