
Jahodový lekvár s citrónom a rumom
Varila som lekvár z jahôd, aby som mala čím natierať a plniť moje zákusky a koláče....

Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...

Bryndzovo-oškvarková nátierka
Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať...

Žeruchová nátierka
Z tohto receptíku sme mali dvojitú radosť. Podarilo sa nám vypestovať si na okne žeruchu a...

Česnek na másle
Pelici česneku rozebereme na stroužky a neloupané vaříme ve vodě cca 15 minut.

Paštéta z kačacej pečene s orechmi a hruškou
Niečo aj pre milovníkov kačacej pečene bez vykŕmenia. Túto paštétu máme veľmi obľúbenú a vždy zmizne...

Guacamole podľa Roba Pappa
Známy slovenský spevák Robo Papp pripraví svoje obľúbené Guacamole, ktoré u nich doma nesmie chýbať takmer...

Nátierka z červenej repy
Uvarené vajíčka a uvarenú červenú repu nastrúhame na jemno.

Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom
Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za...

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

Avokádová Nutella
Nečakajte pravú chuť tejto orieškovej nátierky, ale ako zdravá náhrada možno niekoho inšpiruje.

Mrkvová pomazánka
Mrkva by mala byť v popredí zoznamu vášho jedálnička. Obsahuje draslík, sodík, vápnik, ...

Bryndzová pomazánka
Tento recept patrí k mojim najobľúbenejším a taktiež najlepším v rodine. Vždy keď ju urobím a dám...

Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

Pomazánka z červenej repy
Repu si olúpeme a nastrúhame. Pridáme syr, brusnice a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Baklažán na marocký spôsob (zaalouk)
Chcete vyskúšať niečo iné a nové? Alebo hľadáte vegetariánsky recept plný vitamínov? Tak vyskúšajte baklažán s paradajkami...

Tvarohová pomazánka s nivou
U nás doma milujeme pomazánky a máme rádi nivu. Takže dnes k snídani, k svačině...

Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...

Pomazánka z uzené makrely
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně zbavíme všech kostí a dáme do mísy. Přidáme sýry,...

Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná...

Tatarák verzia z avokáda
Po pár originálnych výborných tatárskych biftekoch ma začala chytať závislosť, no už potrebujem zdravšiu ľahšiu verziu...

Domáca pečeňová paštéta
Kačaciu pečeň zalejeme vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Smotanu krátko zohrejeme...

Dýňová pomazánka na semínkových sušenkách
Sušenky semínkové (viz recept zde - https://varecha. pravda. sk/recepty/seminkove-susenky-bez-mouky/71921-recept. html ...

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...

Mrkvová nátierka
Očistenú mrkvu aj údený syr najemno nastrúhame. Rastlinnú nátierku vymiešame s horčicou, pridáme mrkvu,...

Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...

Nátierka z pečených paprík
Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore....

Pikantná nátierka z balkánskeho syra
Balkánsky syr nastrúhame, alebo dôkladne roztlačíme vidličkou. Pridáme feferónkovú pastu, olivový olej, rastlinnú...