Bryndzovo-oškvarková nátierka

siuuu - fotkaSiuuu, 21. mája 2019 6:03
Ďalšie recepty »
Bryndzovo-oškvarková nátierkaFoto: siuuu

Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať a zvedavosti ako bude chutiť výsledný produkt. Napriek počiatočným obavám nátierka bola chutná, dokonca mi chutila viac ako klasická oškvarková či bryndzová pomazánka.

10 min
príprava

Suroviny

1 diel (tradičná)
1 diel
trocha
podľa chuti
podľa chuti (alebo červená cibuľa)
podľa chuti
 čerstvé (na dekoráciu)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Bryndzu zjemníme trochou neochutenej smotanovej nátierky a zmiešame ju s oškvarkovou nátierkou. V prípade potreby ochutíme soľou a korením. Podávame s kolieskami šalotky alebo červenej cibule a bylinkami, prípadne jedlými kvetmi.

  2. 2

    Môžete použiť aj samotné mleté oškvarky, ale chuť nátierky bude potom výraznejšia, pretože vajíčka, cibuľa a horčica použité v nátierke ťažkú a mastnú chuť oškvarkov zjemňujú.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist