Oškvarková nátierka s bryndzou
Oškvarková nátierka s bryndzou

Bryndzovo-oškvarková nátierka

siuuu - fotkasiuuu, 21. mája 2019
Bryndzovo-oškvarková nátierka
Foto: siuuu

Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať a zvedavosti ako bude chutiť výsledný produkt. Napriek počiatočným obavám nátierka bola chutná, dokonca mi chutila viac ako klasická oškvarková či bryndzová pomazánka.

10 minút
príprava

Suroviny

1 diel (tradičná)
1 diel
trocha
podľa chuti
podľa chuti (alebo červená cibuľa)
podľa chuti
 čerstvé (na dekoráciu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bryndzu zjemníme trochou neochutenej smotanovej nátierky a zmiešame ju s oškvarkovou nátierkou. V prípade potreby ochutíme soľou a korením. Podávame s kolieskami šalotky alebo červenej cibule a bylinkami, prípadne jedlými kvetmi.

  2. 2

    Môžete použiť aj samotné mleté oškvarky, ale chuť nátierky bude potom výraznejšia, pretože vajíčka, cibuľa a horčica použité v nátierke ťažkú a mastnú chuť oškvarkov zjemňujú.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Farbuska tos mi radost udelala, ja ji miluju a kamosce pretlumocim!! Kdyz k nim do Vajnor prijedu, vzdycky mi ji udela. Libi se mi ze je bez papriky.