Bryndzovo-oškvarková nátierka
Foto: siuuu
Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať a zvedavosti ako bude chutiť výsledný produkt. Napriek Zobraziť celý popisJeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať a zvedavosti ako bude chutiť výsledný produkt. Napriek počiatočným obavám nátierka bola chutná, dokonca mi chutila viac ako klasická oškvarková či bryndzová pomazánka.
príprava
Suroviny
1 diel (tradičná) |
|
1 diel |
|
trocha |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo červená cibuľa) |
|
podľa chuti |
|
čerstvé (na dekoráciu) |
|
Postup
-
1
Bryndzu zjemníme trochou neochutenej smotanovej nátierky a zmiešame ju s oškvarkovou nátierkou. V prípade potreby ochutíme soľou a korením. Podávame s kolieskami šalotky alebo červenej cibule a bylinkami, prípadne jedlými kvetmi.
- 2
Môžete použiť aj samotné mleté oškvarky, ale chuť nátierky bude potom výraznejšia, pretože vajíčka, cibuľa a horčica použité v nátierke ťažkú a mastnú chuť oškvarkov zjemňujú.
Tiež bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
BRYNDZOVÁ NÁTIERKA FERDA MRAVCA
250 g bryndza 100% ovčia
15 g mletá červená paprika sladká údená
10 g majorán
štipka vegeta
2 PL kečup jemný
3 PL horčica kremžská
120 g paštéta
5-10 PL majonéza
1 ks vajce
1 ČL slivkový lekvár
štipka oregano
štipka kurkuma
na hrot noža škorice
Vajce si uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Pridáme bryndzu, ideálne 100%, koreniny - majoránku, oregano, údenú mletú červenú papriku, vegetu, krukumu a škoricu. Dochutíme kečupom a kremžskou horčicou (plnotučnú neodporúčam!). Pridáme pečeňovú paštétu a slivkový lekvár.
Požadovanú konzistenciu docielime pridaním majonézy, zhruba 5-10 lyžíc, záleží podľa toho, akú chceme mať hustú nátierku, záleží na vkuse každého jedáka.
Natierame na chlieb, pečivo alebo veku a vychutnávame, ideálne s dobrým vínom. Dobrú chuť!
ty uz nikdy nevar!
To on provokoval :)
priznám sa, že výslednú chuť si neviem predstaviť, lebo je to riadna "zmeska" kadečoho...ale kreatívnym receptom fandím
oškvarková nátierka bola samozrejme domáca a smotanová nátierka je klasické neochutené pomazánkové smotanové maslo, a to doma zvyčajne nerobievam, pretože ho používam iba občas