Oškvarková nátierka s bryndzou
Oškvarková nátierka s bryndzou

Bryndzovo-oškvarková nátierka

siuuu - fotkasiuuu, 21. mája 2019
Bryndzovo-oškvarková nátierka
Foto: siuuu

Jeden z receptov zo zdanlivo nesúrodých surovín, ktorý vznikol úplnou náhodou ako dôsledok mojej chuti experimentovať a zvedavosti ako bude chutiť výsledný produkt. Napriek počiatočným obavám nátierka bola chutná, dokonca mi chutila viac ako klasická oškvarková či bryndzová pomazánka.

10 minút
príprava

Suroviny

1 diel (tradičná)
1 diel
trocha
podľa chuti
podľa chuti (alebo červená cibuľa)
podľa chuti
 čerstvé (na dekoráciu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bryndzu zjemníme trochou neochutenej smotanovej nátierky a zmiešame ju s oškvarkovou nátierkou. V prípade potreby ochutíme soľou a korením. Podávame s kolieskami šalotky alebo červenej cibule a bylinkami, prípadne jedlými kvetmi.

  2. 2

    Môžete použiť aj samotné mleté oškvarky, ale chuť nátierky bude potom výraznejšia, pretože vajíčka, cibuľa a horčica použité v nátierke ťažkú a mastnú chuť oškvarkov zjemňujú.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
TAK ROBÍM JA, SKÚSTE:

BRYNDZOVÁ NÁTIERKA FERDA MRAVCA

250 g bryndza 100% ovčia
15 g mletá červená paprika sladká údená
10 g majorán
štipka vegeta
2 PL kečup jemný
3 PL horčica kremžská
120 g paštéta
5-10 PL majonéza
1 ks vajce
1 ČL slivkový lekvár
štipka oregano
štipka kurkuma
na hrot noža škorice

Vajce si uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Pridáme bryndzu, ideálne 100%, koreniny - majoránku, oregano, údenú mletú červenú papriku, vegetu, krukumu a škoricu. Dochutíme kečupom a kremžskou horčicou (plnotučnú neodporúčam!). Pridáme pečeňovú paštétu a slivkový lekvár.

Požadovanú konzistenciu docielime pridaním majonézy, zhruba 5-10 lyžíc, záleží podľa toho, akú chceme mať hustú nátierku, záleží na vkuse každého jedáka.

Natierame na chlieb, pečivo alebo veku a vychutnávame, ideálne s dobrým vínom. Dobrú chuť!
@Pochlebovac (21.5.2019 22:01)

oškvarková nátierka bola samozrejme domáca a smotanová nátierka je klasické neochutené pomazánkové smotanové maslo, a to doma zvyčajne nerobievam, pretože ho používam iba občas

Pridaj komentár k receptu: