Cviklová nátierka
Cviklová nátierka

Cviklová nátierka (vegan)

md1 - bez fotkymd1, 10. augusta 2019

Základ je hummus!

15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
2 ks stredne veľká
7-10 lístkov
1/2 ks
 na pokvapkanie
 na dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme si cviklu, každú zvlášť zabalenú v alobale. Pečieme zhruba kodinku, vytiahneme a necháme úplne vychladnúť. Nakrájame na kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka.

  2. 2

    Do mixéra pridáme už urobený hummus, alebo si ho vyrobíme sami z tahini pasty a cíceru. Cviklu a hummus spolu zmixujeme, pridáme nasekanú mätu, zalejeme limetkovou sťavou a už len dochutíme soľou, poprípade aj čiernym korením.

  3. 3

    Už len natrieť na čerstvý chrumkavý chlieb, možme ozdobiť žeruchou alebo orestovanými kukuričkami a baby mrkvičkami na masle a pokvapkať oliváčom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: