Cviklová nátierka (vegan)
Základ je hummus!
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
2 ks stredne veľká |
|
7-10 lístkov |
|
1/2 ks |
|
na pokvapkanie |
|
na dochutenie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Upečieme si cviklu, každú zvlášť zabalenú v alobale. Pečieme zhruba kodinku, vytiahneme a necháme úplne vychladnúť. Nakrájame na kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka.
- 2
Do mixéra pridáme už urobený hummus, alebo si ho vyrobíme sami z tahini pasty a cíceru. Cviklu a hummus spolu zmixujeme, pridáme nasekanú mätu, zalejeme limetkovou sťavou a už len dochutíme soľou, poprípade aj čiernym korením.
- 3
Už len natrieť na čerstvý chrumkavý chlieb, možme ozdobiť žeruchou alebo orestovanými kukuričkami a baby mrkvičkami na masle a pokvapkať oliváčom.
Tiež cviklová nátierka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre